Pakistan'dan Obama'ya cevap: Bölgedeki istikrarsızlığın sebebi ABD stratejileri


Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz, geçen hafta ABD Başkanı Barrack Obama'nın Pakistan ve Afganistan'daki istikrarsızlık ve çatışma ortamının onlarca yıl süreceği yönündeki açıklaması hakkında konuştu. Aziz, bölgedeki mevcut istikrarsızlığın, ABD yönetiminin stratejilerinden kaynaklandığını söyledi.

Obama'nın Pakistan hakkındaki istikrarsızlık onlarca yıl devam edecek söyleminin tartışıldığı Pakistan senatosunda, Aziz önemli açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki cihat hareketi döneminde ABD'nin Pakistan'ın aşiret bölgelerinde, 'Kutsal askerler' adı altında silahlı grup oluşturduğunu ifade eden Aziz, Pakistan'da ve bölgede onlarca yıldır devam eden istikrarsızlığın ana faktörünün, ABD stratejisinden kaynaklandığını belirtti.

Aziz ayrıca, "Pakistan, hiçbir ülke ile düşman olmama ve savaşmama yönünde yeni bir strateji belirledi. Zaten halihazırda ülke topraklarında, son 1,5 yıldır terörizm ile mücadele içindeyiz. Bu konuda da çok ciddi ilerlemeler kat ettik." dedi.

ABD Başkanı Obama, sekizinci ve son kez yaptığı 'Birliğin Durumu' konuşmasında, Orta Asya, Pakistan, Afganistan ve dünyanın birçok bölgesinde istikrarsızlığın ve şiddet ortamının onlarca yıl devam edeceğini açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'dan Obama'ya cevap: Bölgedeki istikrarsızlığın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER