Pakistan hava üssüne saldırı: 42 ölü


Pakistan'ın Peşaver şehrinde hava kuvvetleri yerleşkesinin bulunduğu kamp alanına saldırı düzenleyen Taliban militanlarından 13'ü öldürüldü. Kanlı saldırıda içlerinde bir askerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetti.

Kamp bölgesine giren teröristlerin ilk önce ikiye ayrıldığı ve bir grubun sabah namazını kılan 16 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Saldırıya anında karşılık veren askerler, 13 teröristi silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirdi. Saldırı sırasında çıkan çatışmada park halinde bulunan arabaların hurda yığınına döndüğü gözlendi.

Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Bajva, teröristlerin Afganistan'dan geldiğini ve saldırının oradan yönetildiğini aktarırken, 15 teröristin canlı ele geçirdiklerini açıkladı.

Olayın ardından Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif Peşaver'e gitti. Başbakan Navaz Şerif ise olayı şiddetle kınadığını duyurdu.

Ülkenin kuzeyindeki Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver'de geçtiğimiz yıl bir okula Tahriki Taliban Pakistan (TTP) tarafından saldırı düzenlenmiş ve 150 öğrenci hayatını kaybetmişti.

Örgüt ile devlet arasındaki müzakere görüşmeleri, TTP'nin saldırıları yüzünden sonuçsuz kalmış ve ülkenin kuzey bölgesine kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.

Zarb-Azb adı verilen operasyonlarda, 15 ay içinde 3 bin 500'ü aşkın militanın öldürüldüğü ifade ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan hava üssüne saldırı: 42 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER