Pakistan, kanlı üniversite saldırısının yaralarını sarmaya çalışıyor


Pakistan'da dün kanlı üniversite saldırısında hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. Çarsadda bölgesindeki saldırıda, 4 terörist üniversiteye girmiş ve gelişi güzel ateş açmıştı. 21 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırı sonrası eyalette bütün okullar 1 gün için tatil edildi.

Cenazelerin defnedildiği kentte ve özellikle saldırının meydana geldiği Baça Khan Üniversitesi'nin çevresinde güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Pakistan'da 3 gün ulusal yas ilan edilirken, sadırıyı şiddetle kınayan Başbakan Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ortak bir bildiri yayınladı. Teröristler Pakistan'ın geleceğini hedef aldığını belirtilen bildiride, terörizm ve aşırıcı gruplara karşı verilen mücadelenin hız kesmeden devam edeceği kaydedildi.

Hayatını kaybedenler için 200'den fazla kadın ve erkek sporcu başkent İslamabad'daki Cinnah Spor Stadyumu'nda toplandı. Pakistan Spor Kurulu yetkililerinin de bulunduğu törende dualar edildi, tekbirler getirildi.

Pakistan Kabaddi bayan takımı oyuncusu Saba Naz kanlı saldırı ile ilgili hislerini şöyle anlattı: "Dün yaşanan saldırı bizim için bil ilk değildi. Teröristler bizi korkutmaya çalışıyor; ama biz onlardan asla korkmayacağız. Bu tarz hadiseleri cesaretle karşılayacağız ve Pakistan'ın terörizme boyun eğmeyeceğini onlar da görecek."

Şahin ismindeki başka bir kadın ise "olayın çok üzüntü verici olduğunu ve teröristlerin korkaklıklarını göstererek eğitim kurumlarına saldırdığını" ifade etti.

Pakistan'ın Peşaver şehrindeki bir okula 2014 yılında düzenlenen Taliban saldırısında, 130'dan fazla öğrenci öldürülmüştü. Çarsedda, Peşaver'e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan, kanlı üniversite saldırısının yaralarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER