Pakistanlı rehinenin esareti, polis operasyonuyla son buldu

Pakistanlı rehinenin esareti, polis operasyonuyla son buldu

Edirne'deki Afganistan uyruklu kaçaklar tarafından 20 günden bu yana rehin tutulan Pakistangenç, polis operasyonuyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Afgan ve Pakistan uyruklu 4 kişi, 20 yaşındaki Abid Abdurrehman isimli genci rehin aldı. Gencin çekilen fotoğraf ve görüntüleri babasına mail yoluyla iletilerek 20 bin dolar fidye istendi. Gencin babası ise ülkesinin diplomatik temsilcilikleriyle irtibata geçerek oğlunun kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, bir vatandaşlarının Türkiye'de rehin tutulduğu bilgisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul polisi, yaptığı araştırmalar sonucunda şahsın Edirne'de tutulmuş olabileceği bilgisine ulaştı.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırmalara başlayan polis, kaçak göçmenlerin yoğun yaşadığı adresleri takibe aldı. Mithat Paşa Mahallesi Kulekapı Caddesi'nde çalışma yapan asayiş polisi, kaçakların kaldığı bir evi incelemeye aldı. Kapıya yaklaşan ekipler, içeride yardım isteyen bir ses duydu. Bunun üzerine ekipler aldıkları izin sonrasında kapıyı kırarak içeri girdi. Polisin içeri girmesiyle birlikte evde kalan ve 4 kişi olduğu öğrenilen şahıslar pencereden atlayarak kaçtı. Evde arama yapan polis, kapalı bir mekan içerinde işkenceye maruz kalan, yaralı genci buldu. Yaralı ve işkence gören gencin Pakistan Başkonsolosluğu'nun bildirdiği Abid Abdurehman olduğunu tespit edildi.

Günlerce işkence gören Pakistanlı genç, olay yerine çağrılan ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada polisin içeri girdiği sırada firar eden Afganistan uyruklu M.E, V.M. ve T.K. ile Pakistan uyruklu Z.H. isimli şahıslar kısa süre içerisinde yakalandı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Pakistanlı rehinenin esareti, polis operasyonuyla son buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER