Palamut ve çinekopun yokluğunda bollaşan hamsi 3 liraya düştü

Palamut ve çinekopun yokluğunda bollaşan hamsi 3 liraya düştü

Samsun'da havaların soğumasıyla Karadeniz kıyısında bollaşan hamsinin fiyatı 5 liradan 3 liraya düştü. Balıkçılar hamsinin bol çıkması durumunda fiyatların dahada aşağıya düşeceğini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan insanların kış aylarında vazgeçilmez yiyeceği olan ve ilk çıktığında kilosu 10-15 liradan satılan hamsinin ucuzlaması en çok dar gelirli aileleri sevindirdi. Düne kadar kilosu 5 liradan satılan hamsinin fiyatı 3 liraya kadar düştü.

Hamsinin ucuzlaması diğer balık türlerininde ucuzlamasına neden oldu. Denize açılan balıkçılardan gelen haberlere göre bu sene vatandaşın hamsiye doyacağını kaydeden Dalyan Balıkçılık İşletmecisi Murat Şen, "Palamutun azalması ve havaların soğumasıyla hamsiyi bollaştırdı. Karadeniz'de Sinop'tan Trabzon'a kadar kıyılarımızda hamsi var. Geçen sene bu zamanlar hamsi azdı ve 5 liranın altına düşmemişti. Şimdi ise çinekop ve palamut geçen seneye göre azaldı. Palamutun olmaması hamsinin bol olmasına neden oldu. Bun nedenle düne kadar 5 liradan satılan hamsi şimdi 3 liraya kadar düştü. Hamsi düşünce diğer balıkların fiyatı da aşağıya indi 7 liradan satılan mezgit, istavrit ve barbunun fiyatı da boyutlarına göre 3 liraya kadar düştü." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Palamut ve çinekopun yokluğunda bollaşan hamsi 3 liraya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER