Panama belgelerinde eski IMF başkanının şirketinin de adı geçiyor


Fransız Le Monde gazetesi, Panama belgelerinde eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın 2014'e kadar başkanlığını yaptığı Leyne Strauss-Kahn & Partners (LSK) şirketinin adının da yer aldığını açıkladı.

Adının karıştığı taciz skandalı sonrası IMF Başkanlığı'ndan ayrılan Strauss-Kahn'ın şirketinin Panama'da 31 off-shore şirketi kurduğu iddia edildi. Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'ın belgelerine ulaşan Le Monde'a göre LSK adlı şirket, müşterilerine Seyşeller, Britanya Virjin Adaları, Hong Kong ve Panama'da şirket açmak ve yönetmek konusunda yardımcı oldu. Srauss-Kahn'ın şirketi bunu LSK'ya bağlı Assya Asset Management Luxembourg (AAML) isimli bir şirket aracılığıyla gerçekleştirdi. Şirketin, çoğunlukla İsviçre, Lüksemburg, Panama ve Hon Kong'da hesap açma hizmeti verdiği belirtilirken, müşterilerin kimliklerinin de sık kullanılan bir yöntemle gizlendiği iddia edildi. Şirketin müşterileri arasında ise çoğunlukla Fransız zenginler, Asyalı televizyon yapımcıları ve önemli bir Parisli planlama şirketinin de olduğu kaydedildi.

Le Monde gazetesi, şu anda iflas ilan etmiş şirketin, Dominique Strauss-Kahn'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devraldığı 2013 yılından önce off-shore şirketleri kurduğunu yazdı. Gazeteye konuşan Strauss-Kahn'ın yakınları da eski IMF Başkanı'nın, şirketin bu tarz faaliyetlerinden habersiz olduğunu iddia etti.

Paris Savcılığı 9 Mart'da Dominique Strauss-Kahn'ın başkanlığını yaptığı LSK şirketi yöneticileri hakkında, eski hissedarlarının başvuruları sonucu; organize dolandırıcılık, kurumsal varlıkların kötüye kullanımı ve güveni kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Panama belgelerinde eski IMF başkanının şirketinin de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER