Papa Francesco, Episkopos Paolo Bizzetti İskenderun'a görevlendirdi


Papa Francesco tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine atanan, Peder Paolo Bizzeti'nin episkoposluk kutsama töreni, İtalya'da gerçekleştirildi. Hatay'ın İskenderun İlçesinde göreve başlayacak olan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzetti için Padova şehrinde, Antakyalı Aziz Luka'nın mezarının olduğunu Santa Giustina Kilisesinde tören düzenlendi. Törene Süryani Katolik Kilisesi Adıyaman Metropoliti Melki Ürek başta olmak üzere Hatay bölgesinden gidenlerle birlikte Türkiye'den 20 Hristiyan din adamı, 20 episkopos, 60 papaz, toplam bin 500 kişi katıldı.

Yapılan törenle episkoposluk unvanını alan Monsenyör Paolo Bizzeti, Anadolu Katolik Kilisesinin yeni Episkoposu oldu. Papa Francesco tarafından, 5 yıl önce İskenderun'da öldürülen Episkopos Monsenyör Luigi Padovese'nin halefi olan Monsenyör Paolo Bizzeti'nin Anadolu'da yaşayan Hristiyanlara ilk mesajı; "İçten ve mütevazı bir yürekle sizlere hizmet etmek ve çoğunlukla çok zor şartlarda cesurca sürdürdüğünüz Hristiyan yaşamınızdan öğrenmek arzusu ile sizlere geliyorum. Bana karşı merhametli olun!" şeklinde oldu.

Monsenyör Paolo Bizzeti, 29 Kasım 2015 tarihinde, Hatay'a gelerek, İskenderun Katolik Katedralinde düzenleyeceği ilk ayiniyle göreve başlayacak.

PAOLO BİZZETİ KİMDİR?

Peder Paolo Bizzeti 22 Eylül 1947'de Florans-İtalya'da doğdu. 21 Haziran 1975'te papaz oldu. 12 Haziran 1982'de temel yeminlerini etti. Papaz olduktan sonra Bologna Üniversitesinde Edebiyat ve Felsefe okudu ve 1981'de mezun oldu. Bizzeti uzun seneler, gençler ve aileler için Kutsal Kitap hakkında kurslar ve değişik seminerler organize edip, Kutsal Kitabı daha iyi anlamaları için Türkiye'ye 40'dan fazla tur organize etti. Peder Bizzeti'nin Türkiye hakkında yazdığı 360 sayfalık bir kitabı bulunuyor. 14 Ağustos 2015'te Papa Francesco Peder Bizzeti'yi Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu ilan etti. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER