Paralel paranoyasında bir bu eksikti

"Paralel yapı" rahatsızlığı camii duvarına dayandı. ‘Himmet’ operasyonunda 40 gün cezaevinde kalan Halit Dumankaya’nın Pendik’te yaptırdığı cami, protokol listesinden çıkarıldı. Artık o camiden şehit cenazesi kalkmayacak.

Paralel paranoyasında bir bu eksikti

DUMANKAYA CAMİİ’NE PARALEL NEFRET

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından cemaate yönelik operasyonlarda binlerce hayırsever burs ve kurban bağışı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı veya tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yürütülen sözde ‘paralel yapı’ operasyonlarında hemen her gün yeni hukuk dışı görüntüler ortaya çıkıyor. Dumankaya Holding’in Onursal Başkanı, eski ANAP Milletvekili Halit Dumankaya’nın İstanbul Pendik’te yaptırdığı Dumankaya Camii de Erdoğan’ın nefretinden nasibini aldı.

Pendik’teki Dumankaya Camii’nde en son 8 Nisan günü Nusaybin’de şehit düşen Binbaşı Ahmet Karaman için cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene katılanlar arasında yer aldı.  

BİNBAŞININ CENAZESİ SON OLDU

8 Nisan 2016 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nusaybin’de şehit düşen Binbaşı Ahmet Karaman’ın Dumankaya Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. Modern bir yapıya sahip olan Dumankaya Camii, Türkiye tarihinde hiç yaşanmamış bir nefret ile karşı karşıya kalır. Çünkü camiyi yaptıran hayırsever İşadamı Halit Dumankaya, 22 Nisan’da ‘himmet’ adını verdikleri soruşturmada tutuklanır.

28 Nisan günü Şırnak’ta PKK terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Üsteğmen Rahim Çelik’in cenaze töreni bir gün sonra Dumankaya Camii’nde yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Çelik’in cenazesine katılacağı öğrenilir. Şehidin cenaze töreni için Dumankaya Camii’ndeki hazırlıklar gece gelen telefonla durdurulur ve törenin Pendik Sahil Camii’ne alındığı açıklanır.

1. Ordu Komutanlığı yetkilileri, yerel yöneticilere Dumankaya Camii’nin tören açısından en uygun yer olduğunu söylerler. Fakat talimatın Cumhurbaşkanlığı makamından geldiği ifade edilerek, camiinin protokol listesinden çıkartıldığı belirtilir. Pendik’te yaşayanlar ani değişikliğin sebebini töreni düzenleyen yetkililere sorar. Dumankaya Camii’nde tadilat olduğu gerekçesiyle cenaze töreninin Sahil Camii’ne alındığı ifade edilir. Fakat işin aslının öyle olmadığı daha sonra ortaya çıkar.

MÜFTÜLÜK: ASKER İSTEDİ BİZ DEĞİŞTİRDİK

Pendik Müftülüğü’ne cami değişikliğinin neden son dakika yapıldığını sorduk. Müftülükteki görevli, 1. Ordu Komutanlığı’ndan gelen bazı subayların Dumankaya Camii’nin güvenlik açısından sıkıntılı olduğunu, cenaze törenleri için başka bir cami önerisinde bulunmalarını istediklerini ifade etti. Askerlere Sahil Camii’ni önerdiklerini ve Dumankaya Camii’ni yaptıran kişiden kaynaklanan bir rahatsızlığın olmadığını vurguladı.

ASKER DUMANKAYA’DA ISRAR ETTİ

Askeri ve yerel kaynaklar, Pendik Müftülüğü yetkilisinin yaptığı açıklamanın doğru olmadığını vurguladı. 1. Ordu Komutanlığı'nın, genişliği ve kolay ulaşımı sebebiyle özellikle Dumankaya Camii'nde ısrar ettiği ifade edildi. Fakat işin aslında Halit Dumankaya’nın 22 Nisan'da tutuklanması olduğu aktarıldı.

<< Önceki Haber Paralel paranoyasında bir bu eksikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER