Paranoyak olduk

İstanbul’da ‘canlı bomba’ paniği yaşanıyor. Dün Ümraniye’de bir semt pazarı ile Beylikdüzü’ndeki AVM’de, birileri ‘canlı bomba’ diye bağırınca ortalık karıştı.

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

Video: Arşiv

İNSANLAR SAĞINA SOLUNA BAKARAK GİDİYOR”

Bayram tatiline çıkmak için Atatürk Havalimanı’na gelen yolcuların bir kısmı korktuğunu dile getiriyor. Bazı vatandaşlar, "İnsan yürürken sağına soluna bakarak gidiyor. Bugün de inşallah bir şey olmaz" derken ailesiyle birlikte Antalya'ya giden Ayşe Şule Kılıç ise “Buraya tedirgin geldik. 8 yaşındaki oğlum bile her şeyin farkında. Bana 'oraya gitmeye korkuyorum anne, patlama olmuş' dedi.”

AVM’DE PANİK

Beylikdüzü’ndeki Marmara Park adlı AVM’de bomba paniği yaşandı. AVM’da iki kişi tartışırken biri ‘Bomba var’ diyerek bağırıp koşunca bir anda paniğe sebep oldu. Bayram alışverişi için AVM’de bulunanlar kapılara yığıldı. Otopark da dahil olmak üzere bütün AVM’de bomba araması yapıldı.

PAZARDA BOMBA İZDİHAMI 

Ümraniye’de de semt pazarında ‘canlı bomba’ korkusu izdihama yol açtı. İki esnaf arasında çıkan kavgayı gören bir kişinin “Canlı bomba” diye bağırması üzerine panik yaşandı. Pazardakiler arasında panik yaşandı. Herkes caddeye doğru kaçmaya çalışınca izdiham oldu. Bir kadın yaralandı. Bölgeye çok sayıda resmi ve sivil kıyafetli polis ekibi sevk edilirken, paniğin asılsız bir ihbarla yaşandığı ortaya çıktı. 

Sanki bomba gördüm!

Fakat gazetecilerin röportaj yaptığı vatandaşların anlattıkları, insanlardaki korku psikolojisini yansıtıyor. Kadınlardan biri muhabirin “Canlı bombayı gördünüz mü?” sorusuna, “Evet bel kısmında bir şeyler sarılı birini gördüm” diye söyleyince yanındaki kadın da “Hayır o esnaftı” diye düzeltti.

Kaynak: Meydan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER