Paris'teki karakol saldırısında IŞİD şüphesi


Fransa'nın başkenti Paris'te, elindeki bıçakla karakola girmek isterken öldürülen şüpheli şahsın üzerinde, IŞİD bayrağının resmedildiği bir kağıt bulunduğu açıklandı.

Paris Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, kağıtta Arapça el yazısıyla yazılmış ifadelerin bulunduğu aktarıldı. Savcılık Arapça ifadelerle ilgili detaya girmezken soruşturma kaynakları kağıtta, şahsın saldırıyı Suriye'deki ölümlerin intikamı almak için gerçekleştirdiği yönünde ifadelerin bulunduğunu bildirdi. Öte yandan saldırganın üzerinde bulunan cep telefonunun da incelendiği belirtildi. Telefonda Arapça ve Almanca mesajların bulunduğu iddia edildi.

Fransız medyasının soruşturma kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise olayın saat 11.52'de gerçekleştiği belirtildi. Şüphelinin 18'inci bölgedeki karakolun önünde bekleyen polislere elindeki bıçakla saldırdığı, daha sonra saldırganın polisler tarafından 5 kurşunla öldürüldüğü aktarıldı. Saldırganın üzerinde canlı bomba olabileceği şüphesiyle bölgede güvenlik kordonu oluşturulurken daha sonra bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede bombaya rastlanmadığı kaydedildi. Olayda hiçbir polisin ise yaralanmadığı açıklandı.

SORUŞTURMA TERÖRLE MÜCADELE SAVCILIĞI'NA DEVREDİLDİ

Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da saldırının gerçekleştiği La Goutte d'or Polis Karakolu'nu ziyaret etti. Cazeneuve yaptığı açıklamada, polislerin mecburi olarak açtığı ateş sonucu saldırganın öldüğünü söyledi. Saldırganın kimliğinin tespiti için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ayrıca saldırganın da tek başına hareket ettiği kaydedildi.

Le Figaro'ya konuşan bir polis yetkilisi de kurşun geçirmez yelek giymiş silahlı polislerin üzerine sahte canlı bomba düzeneğiyle gitmenin hangi motivasyonla gerçekleştirildiğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Yetkili söz konusu hareketin bir intihar manasına geldiğinin de altını çizdi. Daha önce Paris Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmanın da Paris Terörle Mücadele Savcılığı'na devredildiği ifade edildi.

Paris'te 7 ve 9 Ocak'ta meydana gelen terör saldırılarında, 17 kişi hayatını kaybetmişti. 2015'in Kasım ayında düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında ise 130 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'teki karakol saldırısında IŞİD şüphesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER