Park ve bahçelerde keneye karşı ilaçlama yapıldı


Yozgat Belediyesi Veteriner ve Temizlik işleri Müdürlüğü, tarafından park ve bahçelerde kene ve haşerelere karşı ilaçlama yapıldı.

Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilde havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene ve diğer haşerelere karşı, şehrin muhtelif alanlarında bulunan park ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışmaları başlattı. Önceki yıllarda kene ısırması nedeniyle çok sayıda vatandaşın hayatı kaybettiği Yozgat'ta, olası bir başka kene vakası yaşanmaması için Yozgat Belediyesi harekete geçti.

Belediye Veteriner ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Çapanoğlu Kent Park başta olmak üzere şehirdeki diğer park ve bahçelerde keneye karşı ilaçlama çalışması yaptı. Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, yaptığı açıklamada ilde bu yıl yağışlı ve soğuk hava sebebiyle kene vakalarına pek fazla rastlanmadığını belirterek, havaların ısınmaya başlamasıyla park, bahçe ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Kılıçaslan, "Havaların ısınması ile birlikte kene olayının gündeme gelmesi tabi ki kırsal bir bölgede olmamız münasebetiyle olabilecek riskli bölgeler arasında yer aldığından dolayı Yozgat biz bugün itibari ile keneyi önleme mücadelesini başlatmış bulunuyoruz. Bu ilaçlama kenenin yanında sinek, böcek insana zarar veren haşeratlara karşı mücadeleyi Yozgat'ın genelinde gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlarda kendi yöntemleri ile keneye karşı bir dizi tedbir aldıklarını belirterek, belediyenin ilaçlama çalışmasının sağlık açısından güzel olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Park ve bahçelerde keneye karşı ilaçlama yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER