Pasha Bank finansman köprüsü olacak

Pasha Bank finansman köprüsü olacak

Azerbaycan merkezli Pasha Bank, 2015 yılından itibaren Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı. Pasha Bank'ın faaliyetlerine ve hedeflerine ilişkin bilgi veren Genel Müdür H.Cenk Eynehan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üçgeninde yatırım yapan firmalara finansman desteği sağlayan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Azerbaycan merkezli Pasha Bank, Türkiye'de yatırım ve faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. Pasha Bank Genel Müdürü H.Cenk Eynehan, 2015'te 230 milyon 552 bin lira öz kaynağı olan bankanın, bunu 2017'de 255 milyon 55 bine çıkarmayı hedeflediğini vurguladı. Bankanın 2015'te 332 milyon lira olan aktif büyüklüğünün de önce 466 milyona, ardından da 2017'de 646 milyon liraya çıkarmayı planladığını belirten Eynehan, "Bankanın 250 milyon lira dolayında seyreden toplam nakit kredilerinin miktarını, önümüzdeki 2 yıl sonunda 500 milyon liraya çıkarmak istiyoruz." dedi.

Kurumsal bankacılık alanında, nakit krediler, gayri nakit krediler, dış ticaret ve hazine işlemleri olan bankanın, yatırım bankacılığı ürünleri alanında ise proje finansmanı, sendikasyon kredileri, şirket satın almaları ve birleştirmeleri, yatırım danışmanlığı ile halka arza aracılık gibi hizmetler sunacağını anlatan Eynehan, "Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin artırılmasını hedefliyoruz. Finansman desteği sağlayacağımız sektörler arasında inşaat, imalat, lojistik, enerji, finans sektörleri yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Eynehan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Azerbaycan Gürcistan ve Türkiye arasında köprü olmak istiyoruz. Pasha Bank Azerbaycan'da 2007' yılından beri var. 2013 itibariyle de Gürcistan'da kurulu. 2015 yılında da Türkiye'ye geldi. Bu 3 ülkeyi birbirine bağlayarak da bu 3 ülke için köprü olmak istiyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Pasha Bank finansman köprüsü olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER