Pastaneye kayyım atandı

Kayyım atamaları küçük esnafa kadar uzandı. Zonguldak’ta bir pastaneye kayyım atandı. Kayyım olarak Milli Eğitim Şube Müdürü, bir muhasebeci ve avukat görevlendirildi. El koymanın hiçbir hukuki ve mali gerekçesi yok.

Zonguldak'ta eğitim yuvalarına gece yarısı kayyım

Video: Arşiv

Zonguldak'ta Sulh Ceza Hakimi'nin eğitim, otomotiv ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlere kayyım ataması ‘bu kadarı da olmaz' dedirtti. Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği, 9 ve 13 Nisan 2016'da merkez, Ereğli, Kozlu ve Çaycuma ilçelerinde faaliyet gösteren Fatih Koleji, Anafen Dershaneleri, Gonca Kreş, otomotiv ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren 16 şirkete kayyım atamıştı.

1982'DEN BERİ FAALİYETTE

Sulh Ceza Hakimliği, geçtiğimiz Cuma günü de Zonguldak Savcılığı'nın talebi üzerine iki şirkete daha kayyım atadı. Kayyım atanan şirketler arasında Zonguldak ve ilçelerinde 5 şubesi bulunan Vera Pastaneleri de yer aldı.

Hakimlik, 1982 yılından itibaren faaliyet gösteren Vera Pastaneleri'ne kayyım olarak ise Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kazım Bilgi ve Avukat Reyhan Ertem'i görevlendirdi. Polis ekipleri pastanenin Ereğli ilçesindeki şubesine giderek güvenlik önlemi aldı. Kayyımlar kuru pasta, doğum günü pastası, çikolata ve ekmekleriyle ün yapan 34 yıllık pastaneyi yönetecek.

OLMAYAN SİLAHLI ÖRGÜTE KAYYIM

Bugüne kadar terör örgütlerine yönelik hiç uygulaması görülmeyen CMK'nın 133'ncü maddesindeki kayyım uygulaması, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından ‘paralel' yapı iddiasıyla yürütülen soruşturmalarda devreye sokuldu.

ZULÜM 300 ŞİRKETE UZANDI

Olmayan silahlı örgüt uydurularak yapılan kayyım atamaları, hükümetin yolsuzluk operasyonundan sonra hedefine koyduğu Hizmet Hareketi'ne yakın kişi ve şirketlere uygulanıyor. Özel okullar, gazete ve televizyonlar, madencilik şirketleri başta olmak üzere şirketlere yönelik kayyım atamalarının sayısı 300'e ulaştı.

DELİLSİZ GEREKÇESİZ SERMAYE GASPI

Kayyım hukuksuzluğu bünyesinde medya grubunu da barındıran İpek Koza Holding'le başladı. Sulh ceza hakimi kararıyla Koza Holding bünyesinde başta Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi, Bugün Tv ve Kanaltürk TV olmak üzere çok sayıda altın şirketine astronomik maaşlarla kayyım tayin edildi.

TEK BİR SUÇ UNSURUNA DAHİ RASTLANMADI

Kayyım tayini sonrası İpek Medya Grubu'nun yayın politikaları tamamen değişti. Kayyımlar bir süre sonra gazete ve televizyonların yayınlarını durdurdu. İpek Grubu'na yönelik soruşturmada bir suç unsuruna rastlanmazken, Kasım 2015 tarihinde atanan kayyımlar hala şirketleri yönetmeye devam ediyor.

ZAMAN GAZETESİ'NİN TİRAJI 600 BİNDEN 2 BİNE DÜŞTÜ

İpek Grubu'yla başlayan kayyım ataması Kaynak Kültür Grubu'na uzandı. Eğitim, yayıncılık, bilişim ve taşımacılık sektörlerinde faaliyet gösteren, 13 bin kişinin çalıştığı Kaynak Grubu da terörle ilgili somut bir delil bulunmamasına rağmen aylardır kayyım tarafından yönetiliyor. Kayyım hukuksuzluğu, hükümetin yayınlarından rahatsız olduğu Zaman Gazetesi'ne de yansıdı. Sulh ceza hakimi kararıyla 600 bin tirajlı Zaman'a geçtiğimiz Mart'ta kayyım atandı. Kayyım ataması sonrası iktidarın yayın organına dönen Zaman'ın tirajı 2 bine düştü. Daha sonra da gelişmeleri abonelerine duyuran Cihan Haber Ajansı ile gazete dağıtımı yapan Cihan Medya'ya da  kayyım atandı.

KREŞE BİLE EL KOYDULAR

Kayyım hukuksuzluğundan özel okullar da nasibini aldı. Türkiye genelindeki Hizmet Hareketi'ne gönül veren hayırseverlerin desteğiyle açılan kolej, kreş ve dershanelere de terör gerekçesiyle kayyım atandı. Bu okullarda da eğitim faaliyeti dışında suç delili bulunamamasına rağmen kayyım hukuksuzluğu devam ediyor.

Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Pastaneye kayyım atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER