Patlatılan araç 2900 km yol yapmış

Patlatılan araç şehir şehir dolaşmış: 28 kişinin can verdiği hain saldırıda büyük zafiyet.

Patlatılan araç 2900 km yol yapmış

Ankara'daki hain saldırıda kullanılan bomba yüklü araçla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Buna göre, 11 Aralık 2015 günü İzmir'de oto kiralama şirketine gelen bir kişi, sahte ehliyetle coupe spor otomobili bir haftalığına kiraladı. 


Araç teslim edilmeyince şirket polise başvurdu. Araç plaka tanıma sistemi araştırmasında aracın kiralandıktan bir gün sonra 12 Aralık'ta İstanbul'a giriş yaptığı belirlendi. 

Ancak araç tüm aramalara rağmen bulunamadı. İstanbul merkezli bir oto hırsızlık şebekesi, aracın plakasını değiştirerek internet üzerinden Diyarbakırlı bir şahsa aracı sattı. 

Otomobil aynı gün Diyarbakır'a götürüldü. Bölgede bir süre dolaşan araç, güvenlik güçlerinin tespitine göre, şubat ayının başında Ankara'ya giriş yaptı. Öte yandan saldırıda kullanılan aracı oto kiralama şirketinden çalıntı ehliyetle kiralayarak İstanbul'a getiren 4 kişilik hırsızlık şebekesine dün operasyon düzenlendi. 

Çeşitli ilçelerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda farklı suçlardan kaydı bulunan S.B.(21), H.G.(44), M.K.(37) ve M.B.(34) gözaltına alındı. Şüphelilerden M.B. ve S.B.'nin ile kardeş olduğu öğrenildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 4 dizüstü bilgisayar, 6 harddisk, 3 cep telefonu ile yaklaşık 20 bin lira para ele geçirildi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Patlatılan araç 2900 km yol yapmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER