"Pek bir minnoş Mr. Erdoğan gelmiş"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' çıkışına cılız tepki verdiği gerekçesiyle muhalefetin tepkisini çekiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de, Erdoğan'ın tavrını kediye benzetti. Akşener "Dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdoğan gelmiş" dedi.

SHABER3.COM

Erdoğan, Joe Biden'a karşı yeterli tepkiyi göstermemekle eleştiriliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeminde de Erdoğan'ın tavrı vardı. 

Grup toplantısında Erdoğan'ı tavrını kediye benzeten Akşener "Bir baktık ki kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da 'Eyy Biden, sen kimsin' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmekle kalmış" dedi. 

Erdoğan'ın 'soykırım' tartışmasında bekleneni veremediği belirten Akşener "Milletimiz için ar meselesi olan bu meselenin aslında Sayın Erdoğan için haziranda yapılacak görüşmenin maddelerinden biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Oysa Türk milleti tarihine atılan çamura karşı devletin başından dirayetli bir duruş bekliyordu. Rıza Zarrab için seferber olanların, en azından bir nota vermesini bekliyorduk, müzik notasına bile razıydık. Kürecik ve İncirlik üslerine karşı bir hamle bekliyorduk. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor" ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dün yaptığı grup toplantısında Erdoğan'ın açıklamaları için "Beceriksiz bir yönetimin Türkiye'yi getirdiği noktadır bu. Erdoğan tam 3 gün sustu. Erdoğan'ın trolleri "Ey Kılıçdaroğlu ne diyeceksin" diye sosyal medyada bekliyorlardı. Erdoğan bir dünya lideri, Erdoğan bir aslan. Erdoğan bir kükreyecek ki herkes duyacak bu kükremeyi. Erdoğan konuştu, bırakın aslanı kedi gibi bir miyavlama sesi geldi. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmaktan aciz olan bir kişiyle karşı karşıyayız. "Acaba biraz sert konuşursam başıma bir şeyler gelir mi?" Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.  Türkiye'nin kuruluşundan bu yana 1915 olaylarını Amerika'daki hiçbir başkan soykırım olarak tanımlamazken neden şimdi tanımladı. Bu soru önemli. Asıl sorulması gereken soru bu. Biden'a kızmanın bir alemi yok. O kendi iç politikasının gereğini yapıyor" dedi. 
<< Önceki Haber "Pek bir minnoş Mr. Erdoğan gelmiş" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER