Peş peşe istifalar...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2020
Paylaş
X Post
Lübnan'ın başşehri Beyrut'ta 4 Ağustos'ta limanda 3 bin tona yakın amonyum nitratın infilak etmiş, en az 158 kişi hayatının kaybederken, 5 bine yakın kişi yaralanmıştı. Faciadan sonra binlerce kişi hükûmeti protesto etmişti. Bugün Adalet Bakanı Najem de istifa etti.
Lübnan Adalet Bakanı Marie-Claude Najem, Beyrut'taki patlama ve onu takiben meydana gelen protestolar gerekçesiyle istifasını sunduğunu açıkladı.
Najem, patlama sonrası görevi bırakan üçüncü bakan oldu. Dün, Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ile Çevre Bakanı Demyanos Katar da istifa ettiklerini duyurmuştu.

Lübnan Adalet Bakanı Marie-Claude Najem (solda) istifa etti.
Facianın ihmaller zinciri sonucu gerçekleştiğini belirten beş milletvekili de hafta sonu yasamadaki görevlerinden ayrılma kararı aldıklarını bildirmişti.
158 KİŞİ ÖLDÜ, BİNLERCE YARALI VAR
Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta meydana gelen patlamada en az 158 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.

Şehirde en az 300 bin evin hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın limandaki bir depoda yıllardır bekletilen 3 bin tona yakın amonyum nitrat (gübre ve patlayıcı madde imalatında kullanılan ham madde) sebebiyle yaşandığı açıklandı.
Hükûmetin ihmalkârlığına tepki gösteren vatandaşlar günlerdir Beyrut sokaklarında eylem yapıyor. İstifa çağrısının yapıldığı protestolarda çıkan gerilimin akabinde en az 700 kişinin yaralandığı belirtildi.
Hükûmet, facianın fâillerinin araştırılması için bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Patlamanın olduğu limanda son 6 yıldır depolama görevlisi olarak çalışan bütün
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında Star Kolej'i ziyaret etti2.Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketlerin ödeme krizi büyüyor3.Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğrencisi anne ve babasını öldürmüş4.Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar5.15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya devini sattı
6.İtalya'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda yaralı, sürücü gözaltında7.Fransız yargıç, Cemal Kaşıkçı cinayetine soruşturma açtı8.Trump'tan Tayvan açıklaması: 15 bin km öteye savaşa gidemem9.Şanlıurfa'da şok eden olay: Mezarlıkta 21 insan cenini ve insan organları bulundu10.Dinlenmenin bilinmeyen yönleri

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında ...

Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketleri...

Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğren...

Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar

15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya d...







