Peşmerge'den IŞID'e büyük operasyon


Irak'ın Kerkük şehrinde Peşmerge güçlerinin düzenlediği kapsamlı operasyonda IŞİD militanlarının elinde bulunan 10 köy geri alındı. Operasyonda çok sayıda militanın da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Kerkük'ün güneybatısındaki Havice bölgesine sabaha karşı başlatılan büyük operasyona koalisyon güçlerine ait savaş uçakları havadan destek verdi. Ağır silahlarla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeyi bombalayan Peşmerge gücü, örgütün yollara döşediği mayınlar nedeniyle ağır ilerledi.

Peşmerge'nin üstünlüğü ile devam eden geniş çaplı operasyonun sonunda Gupeype, Seyyid Halaf, Guvza Kurdi, Guvaza Arabi, Garra, 47. Tabur Karargahı ve Nuzeyre köyleri IŞİD militanlarından temizlendi. Operasyonda yere döşenen mayın ve bombalar nedeniyle 15 Peşmerge askeri hayatını kaybederken, 30 asker de yaralandı. Öte yandan operasyonu takip eden bölge televizyonlarından NALYA TV (NRT) muhabiri Ala Visyar yaralandı.

Bölge Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonun planlandığı gibi başarılı geçtiğini belirtti. Kerküki, 10 köyü IŞİD'ten temizlediklerini söyledi. IŞİD militanlarıyla savaşmaktan ziyade yere döşenen mayın ve bombaları etkisiz hale getirmek uğraştıklarını kaydeden Kerküki, bunu da militanların savaşmaya güçlerinin olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Mesud Barzani'nin kardeşi Peşmerge bölge komutanlarından Sihat Berzani ise yapılan operasyonla örgütün büyük bir darbe aldığını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Peşmerge'den IŞID'e büyük operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER