Piyangodan İmam Hatip çıktı

Milli Piyango tarafından yaptırılarak MEB’e bağışlanan Kız Meslek Lisesi, imam hatip yapıldı

Piyangodan İmam Hatip çıktı

Çocuklarını kayda getiren veliler okulun girişinde asılı duran ‘Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılmıştır’ ibaresini görünce şoke oldu.

Meydan Gazetesi'nden Burak Kılıç'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son 3 yılda sayıları hızla arttırılan İmam Hatip okulları birçok yönüyle tartışılıyor. Sayıları orantısız biçimde çoğaldığı için nitelikli öğretmen imkânından yoksun olan imam hatiplerde eğitim kalitesi en önemli sorun.
 
MİLLİ PİYANGO’DAN İMAM HATİP’E
Çocuğuna dini ağırlıklı eğitim aldırmak isteyen vatandaşların tercihi olan imam hatiplerin artışı İstanbul’da trajikomik bir olaya yol açtı. Milli Piyango İdaresi tarafından Bağcılar Güneşli’deki Bağlar Mahallesi’nde yaptırılan Milli Piyango Öznur Kahraman Kız Meslek Lisesi imam hatip yapıldı. Ancak bir sorun vardı, tabelada ‘Milli Piyango’ yazıyordu.
 
TABELA DEĞİŞTİ PİYANGO KALDI
MEB yetkilileri buna da bir çözüm buldu. Tabeladaki ‘Milli Piyango’ ibaresi apar topar kaldırıldı. Okulun yeni adı Bağcılar Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Okulun girişinde bulunan ‘Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılmıştır’ levhası ise kaldı. Zira okulu bağışlayan Milli Piyango’nun adının silinmesi söz konusu olamazdı.
 
VELİLER TEPKİLİ
Ancak dini eğitim veren okulun girişinde dikkat çeken büyük Milli Piyango levhası çocuğunu okula kayıt ettirmek için gelen velileri şoke etti. Veliler okul idaresine başvurarak “Ya tabelayı kaldırın ya da çocuğumuzu başka bir okula aldıracağız” diye tepki gösterdi.
 
ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI
İmam hatiplerin plansız artışı eğitimde de kaosa yol açtı. Bu yıl TEOG kapsamında liselere yapılan yerleştirmelerde 220 bin öğrenci istediği liseye yerleşemedi. Aynı zamanda çoğu imam hatiplerde 227 bin kontenjan ise boş. İmam hatiplere gitmek istemeyen öğrenciler ortada kaldı.

Kaynak: MeydanGazetesi.com.tr
<< Önceki Haber Piyangodan İmam Hatip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER