Piyasalarda yılın en büyük çıkışı yaşandı

Geçen hafta AKP’nin kongre kararı almasıyla birlikte, yabancı yatırımcılar, 182.6 milyon dolar DİBS, 298.3 milyon dolar da hisse senedi sattı.

Piyasalarda yılın en büyük çıkışı yaşandı

Geçen hafta siyasette yaşanan gelişmeler piyasaları alt üst ederken, Türkiye, yılın en büyük yabancı yatırımcı çıkışına sahne oldu. Yabancı yatırımcılar, geçen hafta toplam 480,9 milyon dolarlık hisse senedi ve DİBS sattı.
Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 6 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 182.6 milyon dolar azaldı.
TCMB’nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde net 298.3 milyon dolar azaldı.
Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 6 Mayıs haftası itibarıyla 34.75 milyar dolar oldu. Verilere göre, 29 Nisan haftasında DİBS stoku 36.87 milyar dolar, arındırılmış çıkış tutarı 81.7 milyon dolar olmuştu.
Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 6 Mayıs haftası itibarıyla 50.28 milyar dolardan 44.11 milyar dolara indi.
Öte yandan geçen hafta başında 2.78 olan dolar kuru, AKP'nin kongre kararı almasıyla birlikte hızla yükselişe geçmiş, 2.9775'i görmüş, BİST ise 3 bin puan değer kaybetmişti.

KAYNAK: SÖZCÜ
<< Önceki Haber Piyasalarda yılın en büyük çıkışı yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER