PKK'nın Almanya'dan özrü işe yaramadı, yasak devam edecek


Terör örgütü PKK'nın 1990'lı yıllarda Almanya'da yaptığı eylemlerden dolayı örgüt yöneticisi Cemil Bayık'ın Almanya halkından özür dilemesi işe yaramadı. Federal hükümet, PKK'nın terör örgütü olarak yasağının devam edeceğini açıkladı.

PKK yasağının kaldırılmasının, Alman hükümetinin gündeminde olmadığı ifade edildi. Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, PKK hakkındaki gelişmelerin dikkatlice takip edildiğini ve PKK yöneticisinin özür açıklamasının 'PKK yasağının yeniden ele alınması için' bir gerekçe oluşturmayacağını duyurdu.

Cemil Bayık'ın özür açıklamasından sonra Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkanvekili Rolf Mützenich, PKK yasağının tekrar değerlendirilmesini talep etmiş fakat "PKK'nın inandırıcı ve ispat edici bir biçimde şiddetten tamamen vazgeçmesi gerekir." ifadelerini kullanmıştı. Terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele ve Bayık'ın açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, PKK'nın konumunun yeniden değerlendirilebileceğini de ifade eden Mützenich, "Bu açıklamalar yeni bir ses tonuna işaret ediyor ve örgütün yeni bir değerlendirmeye tabi tutulması için fırsat oluşturuyor" sözlerini dile getirmişti.

PKK'ya verdiği hararetli destekle tanınan Sol Parti, "Almanya'nın PKK'ya elini uzatmasını" talep etmişti. Sol Parti Federal Meclis milletvekili ve İçişleri Politikaları Sözcüsü Ulla Jelpke bir kez daha "Almanya PKK yasağını kaldırmalıdır" dedi. Mecliste PKK bayrağı açarak dokunulmazlığı kaldırılan Jelpke ve vekil arkadaşları ile ilgili savcılık soruşturması ise sürdürülüyor.

Cemil Bayık 90'lı yıllarda düzenlenen kendini yakma, otoban işgalleri, siyasi parti bürolarına saldırılar gibi eylemlerden dolayı özür dilemiş, bağımsız Kürt devleti de hedeflemediklerini iddia ederek "Artık Türkiye'ye karşı savaşmak da istemiyoruz. 'Artık yeter' bu çatışmalara diyoruz. Ne Türk devleti ne de PKK şiddet içeren çatışmalarla hedeflerine ulaşamadı" ifadesini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber PKK'nın Almanya'dan özrü işe yaramadı, yasak devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER