PKK'nın silahlı kanadı HPG: Ateşkesin anlamı kalmadı


Türkiye'nin sınır ötesi hava saldırısıyla ilgili ilk açıklama PKK'nın silahlı kanadı HPG'den geldi. Yapılan açıklamada, "Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla ateşkesin bir anlamı kalmamıştır." denildi.

Türkiye, 3 yıl sonra yeniden sınır ötesi hava operasyonu düzenledi. Diyarbakır'dan havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın uçakları Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içinde bulunan Bergale ve Çemço bölgesini bombaladı. PKK'ya yakın internet siteleri ise savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef aldığını ve şuana kadar 4 sivilin yaralandığını öne sürdü. Operasyona ilk tepki örgütün silahlı kanadı HPG'den geldi. HPG tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Behdinan bölgesini yoğun ateş altına aldığını belirtti. Açıklamada, "Bahdinan'da bombardıman devam ederken saat 01.00'den itibaren Kandil ve Hakurk bombardıman altına alınmaya başlanmıştır. Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla da ateşkesin bir anlamı kalmamıştır." denildi.

HPG'nin açıklamasında şöyle denildi: "24 Temmuz gecesi saat 23.00 sularında Türk ordusuna ait çok sayıda savaş uçağı, medya savunma alanlarımızdan başta Behdinan bölgesi olmak üzere yoğun bir bombardımana başlamıştır. Yapılan yoğun bombardıman aralıksız bir şekilde devam ederken, 25 Temmuz gece yarısı 01.00'den itibaren de Kandil ve Xakurkê alanlarına da yoğun bir bombardıman başlamıştır. Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla da ateşkesin bir anlamı kalmamıştır. Gerçekleşen yoğun bombardımanların sonuçları ve bu saldırının detayları en kısa zamanda halkımız ve kamuoyuna açıklanacaktır."

Avrupa'da yayın yapan örgüte yakın televizyona bağlanan KCK üyesi Zübeyir Aydar ise operasyona tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, Kürtlerden intikam almak için saldırı başlattığını belirten Aydar, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aydar, "7 Haziran seçimlerinde Kürtlerden oy alamadıkları için intikama başvuruyorlar, operasyonlar yapıyorlar. Bunun sorumlusu Erdoğan'dır, onun iktidarıdır. Kürtler nasıl bize oy vermez diyorlar? Bu halk senin kölen değil, senin oy depon değildir. Bu halk kendi toprakları üzerinde özgür bir yaşam istiyor ve bu yaşamı gerçekleştirecektir. Herkesin birlik olup buna cevap vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber PKK'nın silahlı kanadı HPG: Ateşkesin anlamı kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER