PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi: 7 gözaltı


Batman'ın Gercüş ilçesinde köy ve mezralarda yapılan operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı. 2 kişinin ise arandığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada; Gercüş ilçesi Hisar Köyü Ekinli Mezrası ve Karalan Köyü Esentepe mezralarında 'Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yardım ve yataklık, örgüte üye olmak, örgüt adına para toplamak, örgüte silah ve lojistik destek sağlamak' suçlarından 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik 9 ayrı adreste icra edilen adlî arama sonucu, 7 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonel faaliyetlere aralıksız olarak devam edildiği ifade edildi.

Düzenlenen operasyonda şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, G-3 piyade tüfeği ve Dragunov keskin nişancı tüfeklerine ait mühimmatlar, EYP yapımında kullanılmak üzere depolanmış (10) adet mutfak tüpü, patlayıcı madde düzeneğinde kullanılacağı değerlendirilen (6) adet plastik kutu içerisinde elektronik devre kartı bulunan düzenek, (1) adet elektrikli fünye, tüp içerisinde (2) kg plastik patlayıcı ile desteklenmiş patlatılmaya hazır EYP, (5) m kablo, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (28) adet cep telefonu, (30) adet sim kartı, (10) hafıza kartı, (59) adet CD, (5) adet USB bellek, (2) adet videokaset, (1) adet bilgisayar kasası, (1) adet dizüstü bilgisayar, (3) adet tablet bilgisayar, (10) adet muhtelif giyim eşyası ve (100) adet örgütsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir." denildi.







CİHAN
<< Önceki Haber PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER