Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Başbakanlık bütçesi görüşülüyor


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçesi görüşülüyor. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Lütfü Elvan komisyon üyelerine birer sunum yaptılar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı. Komisyonun ikinci oturumuna katılan Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan ve Numan Kurtulmuş, Başbakanlık ve bağlı kurumlara ait birer sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından milletvekillerine söz verildi. CHP adına söz alan Zekeriya Temizel, örtülü ödeneğin yıllara göre artan oranlarına dikkat çekti. HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım ise ülkenin belli bir bölümünde toplumsal barışın zarar gördüğünü ve toplumsal vicdanın yaralandığını söyledi. 2016 Türkiye'sinin bu tablodan acilen kurtulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, güvenlikçi politikalarla bir yere varılamayacağını savundu. Silahların ve ölümlerin durdurulması gerektiği hususunda duran Yıldırım, 30 yılda son iki buçuk yıldaki kadar bölgede kötü bir toplumsal psikoloji hakim olmadığını ifade etti.

MHP'den Erhan Usta, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kapatılmasını eleştirerek Kalkınma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması gerektiğini anlattı. Bütün yetkilerin başbakanlığa bağlanmasının doğru olmadığını kaydeden Usta, bir adım sonrasını görmeden kanunların yapıldığını iddia etti.

RTÜK, DİYANET VE MİT BÜTÇELERİ ELE ALINDI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun akşam başlayan ikinci oturumunda Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kurumların bütçe, kesinhesap ve Sayıştay Raporları ele alınıyor.

CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER