Planı hazır

Galatasaray artık tamamen yarınki Lazio maçına konsantre oldu.

Planı hazır

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalyan ekibini TT Arena’da konuk edecek olan Sarı-Kırmızılılar’da, teknik direktör Mustafa Denizli adeta beyin yıkıyor.

Ligdeki kötü gidişin izlerini silmeye kararlı olan tecrübeli hoca, takımıyla toplantı üstüne toplantı yaparken, hem Lazio’nun artı ve eksi yönlerini gösteriyor hem de psikolojik olarak öğrencilerini zorlu mücadeleye hazırlıyor. Lazio’yu en ince ayrıntısına kadar inceleyen Mustafa hoca, İtalyanlar’ı nasıl yıkacağını da bulmuş durumda. İşte Denizli’nin hücum ve savunma planı...

1- Önde sürekli baskı
Takım önde basıp, rakip savunmayı hataya zorlayacak. Taraftarın da desteğiyle oyunu rakip yarı sahada oynayıp, hem daha az efor harcanacak  hem de pozisyon devamlılığı sağlanacak.

2- Uzaktan şutlar
Lazio’nun katı savunmasını, ileri uçtaki Podolski ve arkasındaki Sneijder gibi ustalar, uzaktan şutlarla delmeye çalışacak.

3- Kenardan bindirmeler
Yasin ve Olcan, her iki kanatta çizgiye doğru açılarak, savunma yerleşimini dağıtacak. Ayrıca bu iki oyuncu, topla adam eksilterek ceza sahasını orta yağmuruna tutacak.

4- Sabri'den destek
Sağ bek Sabri sürekli olarak bindirme yapacak. Takım yarı sahaya yerleşip, kenarlara indiğinde, Podolski ve Sneijder’in yanı sıra hem Selçuk hem de ters kanattaki oyuncu ceza sahasına girerek kalabalık yaratacak.

5- Hakan pasif kalacak
Sabri hücuma çıktığında, Hakan Balta içeri doğru kayarak, Chedjou ve Denayer’le 3’lü hat oluşturacak. Böylece Donk da rahatça hücuma destek verebilecek ve olası kontralara karşı önlem alınmış olacak.

6- Nefes aldırmayacak
Pres sahanın her yerinde devam edecek. Takım geri çekilmek yerine, topu bir an önce tekrar kapabilmek için baskı üçgenleri kuracak ve Lazio’ya nefes aldırmayacak.

Umut Bulut kulübeye
Öte yandan Son haftaların formsuz ismi, bu sezon ligde sadece 3 gol atabilen Umut Bulut, Lazio maçıyla birlikte kulübeye dönecek. Onun yerine Podolski’nin ileri uçta görev yapması bekleniyor. 

Kaynak: Fanatik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER