Podolski: Fenerbahçe'yi yenmekten başka seçeneğimiz yok


Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Podolski düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile oynayacakları erteleme maçını kazanacaklarını, şampiyonun ise Beşiktaş olacağını söyledi.

Galatasaraylı Lukas Podolski Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki Turgay Vardar Basın Odası'ndaki düzenlediği bastın toplantısında açıklamalarda bulundu. Alman golcü, yarışta geride kalmalarına üzüldüğünü belirtirken, "Fenerbahçe'yi yenmekten başka seçeneğimiz yok." dedi.

Süper Lig'in 26. haftasında oynanması gerekirken, yaşanan terör olayları nedeniyle güvenlik gerekçesi yüzünden İl Güvenlik Kurulu'nun ertelediği Fenerbahçe maçıyla ilgili soruyu cevaplayan Podolski, "Fenerbahçe derbisinin ne kadar önemli olduğunu Türkiye dışındakiler de biliyor. Önemli olan bu derbilerde sahaya çıkıp, kişiliğimizi yansıtmak. Şunu da biliyoruz ki bizim sahaya çıkıp Fenerbahçe'yi yenmekten başka bir opsiyonumuz yok." dedi.

"BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE'DEN AVANTAJLI"

Podolski, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve Beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı Mario Gomez'le ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu: "Ben Gomez'i çok eskiden beri tanıyorum. Alman milli takımına da çağırıldığımızda konuştum. Bana göre avantajlı olan Beşiktaş. Lider olmaları bir avantaj. Ondan sonraki avantajları da Fenerbahçe'nin bizle sahamızda oynaması. Zaten bunu kendisine de söyledim."

Podolski, yaptığı basın toplantısını, kulübün değil kendisinin istediğini belirterek, "Öncelikle basketbol aşığı olarak takımımızı tebrik ediyorum. Umuyorum ki İstanbul'da da kupayı alacağız. İkinci olarak niye buradayız. Bazı cevaplandırılması gereken sorular vardı. Kulübüme de bunu söyledim. Bu yüzden buradayız. Bu istek benden geliyor. Başkandan ya da herhangi birinden böyle bir istek gelmedi." dedi.

Basında çıkan transfer haberlerini yalanlayan Podolski, "Benimle ilgilenen bir takım varsa, bana bir talep varsa kulübüme, ben buna bir şey yapamam. Ama ben buradan asla ayrılmak istemedim ya da ayrılmak istediğimi söylemedim." diyerek şöyle konuştu:

"Eleştirin ama gerçek olmayan haberler rahatsız ediyor. Beni eleştirebilirsiniz. Zaten siz bu yüzden gazetecisiniz. Ama benim rahatsız olduğum konu, hiç gerçek olmayan haberler çıkması. Takımın kötü gittiği bir gerçek. Bu konularda eleştiri alabiliriz ama gerçek olmayan iddialar beni rahatsız ediyor. Geçtiğimiz maçtan sonra başkanın bir tasarrufu olmuş, gördüğüm kartlar nedeniyle ceza alacakmışım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu tarz bir konuşma olmadı."

Takımın neden böyle başarısız olduğunun sorulması üzerine ise Podolski, "Neden böyle olduğunu sezon sonunda analiz edebiliriz. Kulüp gereken analizi yapacaktır. Bizim önümüzde 10 maç var ve kupayı kazanmamız gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmeliyiz. Bizim öncelikle bunları düşünmemiz gerekiyor. Biz de biliyoruz ki şu an çok kötü gidiyoruz. Biz de bunun farkındayız. Bu kadar fazla antrenör değiştirmek dengeleri bozmuş olabilir. Antrenör değişiklikleri takım içinde huzursuzluklara yol açtı." diye cevap verdi.

"TERÖR OLAYLARINA KARİYERİM BOYUNCA MARUZ KALDIM"

Alman golcü, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının bir yabancı olarak etkisinin sorulması üzerine ise "Ben terör olaylarına kariyerim boyunca maruz kaldım. Olayların olduğu yerlere yakın yerlerde yaşadım. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Beni de olumsuz etkiliyor." dedi.

UEFA'nın verdiği bir yıl men cezasını da değerlendiren Podolski, "Avrupa'ya katılmayacak olmak güzel bir durum değil. Ama şunu da biliyorum ki Avrupa'ya katılırsak bu ceza 1 sene olacak. Hatta belki de olmayacak. Ama tabi bu iyi bir durum değil. Galatasaray gibi büyük bir takım her zaman Avrupa sahnesinde yer almak ister." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Podolski: Fenerbahçe'yi yenmekten başka seçeneğimiz yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER