Polis cenazesinde ağlayan devlet başkanı

Dallas’ta hayatını kaybeden beş polis için düzenlenen anma törenine ABD başkanı Barack Obama da katıldı. Obama buradaki törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Polis cenazesinde ağlayan devlet başkanı

Dallas’ta hayatını kaybeden beş polis için düzenlenen anma törenine ABD başkanı Barack Obama ve önceki ABD Başkanı George W. Bush ile eşi Laura da katıldı. Törende konuşma yapan Obama, “Beş polisin öldürülmesi, demokrasimizdeki en büyük çatlağı ortaya koymuş gibi görünebilir, ama Amerikalılar umutsuzluğa düşmemeli,” dedi.

Obama konuşmasında güvenlik güçlerinin yarasına ortak olurken diğer taraftan siyahlara yönelik polis şiddetine ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Ülkenin bölünmüş olduğu iddialarına cevap veren Obama, “Nasıl hissettiğinizi anlıyorum, ama bugün bu tür bir karamsarlığı reddetmemiz gerektiğini söylemek için Dallas’a geldim,” ifadelerini kullandı.

Göstericilere kimsenin sorun çıkaran taraf olarak bakmaması gerektiğini vurgulayan Obama, cesur polisler sayesinde can kaybının asgari düzeyde tutulmuş olduğuna dikkat çekti.

Dallas’taki anma programına Obama’ya First Lady Michelle Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın yanı sıra önceki ABD Başkanı George W. Bush ile eşi Laura eşlik etti.

Anma töreninde konuşma yapan önceki ABD Başkanı George W. Bush, “Tek bir ülkemiz var, üzüntü veya yas yerine umut etrafında birleşmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz” sözlerini kullandı.

Törenin ardından Başkan Obama, ölen polislerin aileleriyle de bir araya geldi. Görüşmeye hiçbir basın kuruluşu alınmadı.

MUHABİR AJANS
<< Önceki Haber Polis cenazesinde ağlayan devlet başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER