'Polis Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapıldı


Zonguldak'ın Kozlu ilçesi Ilıksu mevkiinde tesis edilen 'Polis Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapıldı.

Törene; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Tugay Komutanı Tuğ General Birol Şimşek, Zonguldak Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kozlu İlçesi Kaymakamı Ahmet Karakaya, Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

11,4 MİLYON ADET FİDAN DİKİLDİ

Törende bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, "Ormanlarımızın önemli fonksiyonlarının başında oksijen üretimi gelmektedir. Yapılan araştırmalarda bir milyon hektar orman alanının tuttuğu karbon miktarının 26 milyon ton, yıllık oksijen üretiminin ise bir milyon ton olduğu görülmüştür Zonguldak'taki orman varlığını düşündüğümüzde ormanlarımız yıllık yaklaşık 52 milyon ton karbon tuttuğu, 630 bin ton da oksijen ürettiği ve 7,7 milyon ton toz tutumu sağladığı tespit edilmiştir. Yapılan bu ormancılık ve rehabilitasyon çalışmaları neticesinde 2003-2016 yılında bölge müdürlüğümüz tarafından 11,4 milyon adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. İlimizin ve ülkemiz orman varlığının arttırılmasını sağlayan, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmayı vazife edinen Türk Polis Teşkilatı'nın Polis Bayramını kutluyor, bu fidanların toprakla buluşturulmasında yardımlarını esirgemeyen başta sayın valimize, il emniyet müdürümüze ve tüm polis teşkilatına teşekkür ediyorum." dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban ise geleceğin daha yeşil olması için gayret gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: "Bütün orman teşkilatının fedakarca ve cefakarca çalıştıklarını biliyorum. Orman kaynaklarını doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilen faaliyetler sağlayacak şekilde üretime sunmak için gayret gösterilmesi gerekiyor. Geleceğimizin daha yeşil olması dileğiyle daha yaşanabilir, temiz bir çevre için ormancılık gününü ve haftasını kutluyor, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerin ardından Vali Ali Kaban tarafından 'Orman Sevgisi' temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından da öğrenciler ve veliler tarafından, hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Polis Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER