Polis kolejinin kapatılmasının ardından bu da yapıldı!

İç güvenlik paketinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda geçen hafta polis kolejini kapatan madde kabul edilirken, dün de Polis Akademisi’nin bünyesindeki Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ni kapatan madde AKP’lilerin oylarıyla Genel Kurul’dan geçti.

Polis kolejinin kapatılmasının ardından bu da yapıldı!

Muhalefet milletvekilleri, yasanın intikam amaçlı çıkarıldığını söyledi.

İçerdiği anti-demokratik düzenlemelerle kamuoyunda tepkilere neden olan İç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri devam ediyor. 16 saat süren ve dün sabaha karşı 06.42’de sona eren Genel Kurul’da paketin 8 maddesi daha kabul edildi. 132 maddelik paketin 46 maddesinin görüşmeleri ‘uykulu gözlerle’ tamamlandı. 

Kabul edilen maddelere göre Polis Akademisi’ndeki Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatılacak, yerine Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurulacak. Kapatılan fakültenin öğrencileri, YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerine tercihlerine göre yerleştirilecek. Akademideki yabancı uyruklu öğrenciler ise yeni kurulan merkezde öğrenimlerine devam edebilecek. 1 Ocak 2020 tarihine kadar, emniyet teşkilatının ilk kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere, lisans mezunları arasından KPSS’de taban puanı alan ve yönetmelikte belirlenecek şartları taşıyanlar, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’nde bir eğitim-öğretim dönemi özel eğitime tabi tutulacak. Polis Akademisi Başkanlığı’nda başkan, dekan, enstitü müdürü ve bunların yardımcıları ile her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri de sona erecek. Görevi sona erenlerden İçişleri Bakanı’nın ‘uygun gördükleri’ Polis Akademisi Başkanlığı’nda durumlarına uygun kadrolara atanacak. Böylece ‘istenmeyen hocalar’ tasfiye edilmiş olacak. Akademide kalması uygun görülmeyen hocalar YÖK tarafından tespit edilecek üniversitelere gönderilecek.

BU POLİSLERİN BİR SUÇU VARSA LÜTFEN HUKUKU İŞLETİN

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Kaplan, “Kimi zaman MİT’e kimi zaman askere alternatif olarak kullandığımız, kullandığınız emniyet birimleri artık devletin emniyet birimi olmaktan çıktı, hükûmetinizin bir birimi olmaya başladı. Eğer bu polislerin bir suçu varsa lütfen hukuku işletin. Ama bir gün içerisinde, bir ay içerisinde, bir ilde aynı polisler hakkında defalarca soruşturma açıp gözaltına alıp yer değiştirmek doğru değil.” dedi.

BU KADAR VİCDANSIZLIK OLUR MU?

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘vicdansız madde’ dediği madde ile polis akademisi öğrencilerinin de iktisadi idari bilimler fakültelerine aktarıldığını belirterek, “Ama hangi ilde, hangi üniversiteye bağlı, hangi iktisadi idari bilimler fakültesine devredilecek, bu belirsiz. Birkaç ay sonra bu öğrenciler mezun olacak. Bir iki ayları var... Siz diyorsunuz ki: ‘Biz sizi başka bir okula aktarıyoruz.’ Bu kadar vicdansızlık olur mu?” diye sordu.

ÜÇ AY SONRA KOMİSER YARDIMCISI OLACAKLARDI

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da, Polis Akademisi ve onun bünyesindeki fakültelerin Türkiye’de tek, kendi alanında otorite olan fakülteler olduğunu belirtti. Güvenlik Bilimleri Fakültesi bünyesinde 1.700 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Türkoğlu, “Bu öğrencilerden son sınıfta bulunanlar üç ay sonra komiser yardımcısı olmak üzere, bir meslek sahibi olacağı umuduyla üç buçuk yıldan beri bu eğitimi alıyorlar. Bu çocuklar gariban Anadolu çocuklarıdır.” diye konuştu. Bu fakültenin içerisinde uluslararası anlaşmalar gereği yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin de bulunduğunu hatırlatan MHP’li Türkoğlu, “Bu yabancı öğrenciler Türkiye’de komiser yardımcısı olabilmek için okumaya devam edecek ama kendi çocuklarımızı iktisadi idari bilimler fakültelerine göndereceğiz. Üstelik Türkiye’de 400 binden fazla iktisadi idari bilimler fakültesi öğrencisi, mezunu kendisine iş ararken.” diye konuştu.

YASA İNTİKAM AMAÇLI ÇIKARILIYOR!

HDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani de, emniyetin uygulamaları hususunda en fazla şikâyetçi olan parti olduklarını belirterek, “Ancak bugün eğer bir haksızlık söz konusuysa milletvekili olarak da bizlere o haksızlığın karşısında durmak düşüyor. Kimseye haksızlık edilmemelidir. Türkiye’de emniyet yapılanması içerisinde keyfî davranan, hatta kanun dışı uygulamalara imza atan unsurlar olmuştur, bunlardan da en fazla biz zarar gördük. Ama bu düzeltmeyi demokratik ölçütler içerisinde yapalım diyoruz, intikam amaçlı yapmayalım.” dedi.

BU ÖĞRENCİLERE YAZIKTIR GÜNAHTIR

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise tasarının ‘toptancı bir anlayışla’ hazırlandığını belirterek, “Bu çocuklar hayatının baharında, on beş, on altı, on yedi, on sekiz yaşında ve emin olun Anadolu’nun garip insanları bunlar. Üç ay sonra çocuk komiser yardımcısı olacak, kapatıyorsunuz. Yani buna vicdanımız nasıl el verecek? Yazıktır, günahtır.” ifadelerini kullandı.

Zaman

   

<< Önceki Haber Polis kolejinin kapatılmasının ardından bu da yapıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER