Polisin işadamları federasyonundaki araması bitti


Gaziantep'te polis, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'na (GÜNSİAF) bağlı bazı derneklerle yaptığı aramayı bitirdi. Aramanın, 2010-2013 yılları arasındaki SODES projeleri ile ilgili olduğu belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde merkezi Gaziantep'te bulunan GÜNSİAF bürosuna geldi. Savcılıktan aldıkları arama kararını okuyan polisler, geçmiş yıllarda hayata geçirilen SODES Projeleri kapsamında geldiklerini belirterek, bilgi, belge ve suç unsuru aradı. Yapılan arama ile ilgili bilgi veren federasyon avukatlarından Selçuk Emre, "Polisler 2010-2013 yılları arasında denetimleri bitmiş SODES kapsamındaki projelerin belgeleri için gelmiş. Bu evrakların asıllarının örneği Gaziantep Valiliği'nin SODES makamında var. Aslında buraya gelmelerine gerek yoktu. Oradan da isteyebilirlerdi. Buna rağmen buradan istediler." dedi.

Söz konusu evrakları polise ve savcıya sunacaklarını beyan ettiğini aktaran Emre, "Konuyla ilgili tutanaklarını tuttular. Tam kapıdan çıkıp giderken geri döndüler. O sırada polislere telefon geldi. Sonra bize savcının arama kararı çıkarıp göndereceğini belirttiler. Biz de saygıyla karşılayıp kendileriyle arama kararını bekledik. Karar geldikten sonra da aramayı gerçekleştirdiler. Daha sonra da ayrıldılar." diye konuştu.

Arama kararının çok kısa süre içerisinde çıkmasını ilginç bulduklarının da altını çizen Emre, "Bizim adliyede birçok işimiz sürüncemede kalıyor, günlerce gidip gelmek durumunda kalıyoruz. Bazen işlemlerimiz zoraki yapılıyor ancak bunlara rağmen arama kararının bu kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde çıkmasına şaşırdık." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Polisin işadamları federasyonundaki araması bitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER