Torba yasa bütçeden önce onaylanacak

Bülent Arınç demokratikleşme paketi ve seçim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Torba yasa bütçeden önce onaylanacak

Başbakan Yardımcısı Arınç,"Seçim sistemi dışındaki bütün konular Bakanlar Kurulu'nda imzada...Bir paket olarak Meclis'e gelecek. Bütçeden önce yasalaşması mümkün olabilecek" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sistemi hariç, demokratikleşme paketinde açıklanan düzenlemelerin "torba tasarı" olarak Meclis'e sunulacağını belirterek, bütçeden önce yasalaşmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Arınç, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, "Seçim sistemi dışındaki bütün konular Bakanlar Kurulu'nda imzada.... Ayrı ayrı tasarılar yerine, bir paket olarak Meclis'e gelecek. Çünkü onların konsepti bir. Başbakan'ın açıkladığı konuları bir arada düşünüyoruz" dedi.

2014 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra 10 Aralık'ta Genel Kurul'da ele alınmaya başlayacağını hatırlatan Arınç, demokratikleşme paketinin bütçeden önce, 10 Aralık'a kadar yasalaşmasının mümkün olabileceğini kaydetti. Arınç, ''Paket olduğu için üç bölüm de olsa, iki bölüm de olsa bir sıkıntı olmaz" diye konuştu.

Seçim sistemi konusunda diğer partilerden öneri gelmediğini belirten Arınç, "Herhalde sonunda, 'bugünkü sistem devam etsin' diyecekler. Tartışmalara bakıp kararımızı vereceğiz'' dedi.   
<< Önceki Haber Torba yasa bütçeden önce onaylanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER