AK Partili ve CHP'li vekiller birbirine girdi!

Meclis'te HSYK teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda AK Partili vekillerle CHP'li vekiller arasında kavga çıktı.

AK Partili ve CHP'li vekiller birbirine girdi!

HSYK'nın yapısında değişiklik de öngören kanun teklifiinin görüşüldüğü komisyonda, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı. 


Toplantının başlangıcında eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, konuşmak için Başkanlık Divanı kürsüsüne yaklaştı. Bu sırada AK Parti milletvekilleri, "otur yerine" diyerek tepki gösterdi. Eminağaoğlu, kürsüye yaklaşmaya devam edince AK Parti milletvekilleri müdahale etti. Bu arada CHP milletvekilleri de ayağı kalkarak, AK Parti milletvekillerine tepki gösterdi.

Bu sırada AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na masanın üzerine çıkarak uçan tekme attı. Bu andan itibaren komisyon salonu iyice gerildi ve kavga büyüdü. Milletvekilleri birbirlerine yumruk ve tekmelerle saldırdı, su şişesi, çanta, telefon, laptop fırlattı. Bazı milletvekilleri kavga sırasında masa ve sandalyelerin üzerine çıktı. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.

Kavganın ardından Eminağaoğlu, "Hayatımda hiç dayak yemedim. Bana hiç tekme atılmamıştı. Meclis'te tekme yedim. Burası demokrasi yeri ise bu tekme ne anlama geliyor?" dedi.

KOMİSYON SAAT 15.00'TE TOPLANDI AMA...

HSYK'nın yapısını değiştiren kanun teklifini görüşmek üzere Adalet Komisyonu üyeleri bir araya geldi. Dün saat 15.00'da başlayan komisyon çalışması görüşmelerinde muhalefet üyeleri, HSYK üyelerinden hiç kimsenin salonda olmamasına tepki göstermişti. CHP'li üyeler kürsüye yürüyünce zaman zaman tansiyon da yükselmişti. Yumruklaşmaya varan kavganın yaşandığı komisyonda söz alan muhalefet üyeleri, değişikliğe yönelik eleştirilerini sürdürmüştü. Dün gece geç saatlere kadar süren görüşmeler bugün saat 14.10'dan itibaren yeniden başladı.

Görüşmelerin başlaması ile CHP'li üyeler kanun görüşmelerine Adalet Akademisi ve HSYK üyelerinin neden salonda olmadığı ile ilgili görüşleri üzerine Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Adalet Akademisi Başkanı davet edilmiş, kendisi tarafından katılmayacağı dile getirilmiş. HSYK ile ilgili konu iki saate yakın tartışıldı ve sonuca varıldı." açıklamasında bulundu.
<< Önceki Haber AK Partili ve CHP'li vekiller birbirine girdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER