AK Partili vekil istifa etti

Meclis'te tutanak tartışması gerginliği devam ediyor.

AK Partili vekil istifa etti

Bu kez Meclis Böcek Komisyonu karıştı. AK Parti ve CHP Milletvekilleri yine birbirine girdi.

Kamer Genç'e küfreden Komisyon Başkanı AK Parti'li Zeyid Aslan'a, CHP'nin tepkisi çığ gibi büyüyor. CHP'liler 30 milletvekiliyle, böcek komisyonuna çıkarma yaptı. Zeyid Aslan ise komisyona gelmedi; yerini başkanvekili Yusuf Başer'e bıraktı.

CHP'liler, en çok da Zeyid Aslan'ın Kamer Genç'in ailesine yönelik küfürlerine kızgındı. Ana muhalefet, Aslan'ın istifa etmesini istedi.

"Bir milletvekilinin annesine küfreden biri Meclis'te komisyon başkanlığı yapamaz."

AK Partililer, Zeyid Aslan'ı savunup Kamer Genç'i eleştirince tansiyon zirveye çıktı. CHP Isparta Milletvekili Haydar Akar, AK Partili Başer'e kalem fırlattı. Kalem fırlatılmasına tepki gösteren AK Partili Hamza Dağ, Akar'ı kavgaya çağırdı.

CHP'li vekiller Aslan istifa etmediği takdirde komisyondan çekileceklerini belirtti. Yaşanan tartışma ve gerilimin ardından CHP'li vekiller komisyonu terk etti. 

"İstifa dilekçemi yazıp gönderdim''
         
Bu olaylardan kısa bir süre sonra AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştıra Komisyonu başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Aslan, ''İstifa dilekçemi yazıp Meclis Başkanlığı'na gönderdim'' dedi. TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı küfürlü ifadeler nedeniyle Meclis'ten, halktan ve tüm kadınlardan özür dileyen Zeyid Aslan, ''Partim zarar görürse gereğini yaparım'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Zeyid Aslan, Genel Kurul'daki küfürlü ifadeleri nedeniyle AK Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
<< Önceki Haber AK Partili vekil istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER