AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladı (!)

CHP'li Gürsel Tekin'e göre AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları bakın kimler olacak!

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladı (!)

Yerel seçimler yaklaştıkça kulisler de hareketlendi. Partilerin özellikle büyükşehir adayları merakla bekleniyor. Yerel seçimlere ilişkin Taraf'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları için çok konuşulacak iddialarda bulundu. 
 
Gürsel Tekin’e göre 2014 martında yerel ve genel seçimler birlikte yapılacak. Çünkü AK Parti’nin yerel seçim planı milletvekili ve kabine yapısını doğrudan etkileyecek nitelikte. Gürsel Tekin, AK Parti'nin mevcut bakan ve milletvekillerinden 32’sini yerel seçimlerde aday göstereceğini düşünüyor.

Gürsel Tekin’e göre AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı HAS Parti’nin genel başkanlığını bırakarak Başbakan Erdoğan’ın davetini kabul eden Numan Kurtulmuş olacak.
 
Ankara’da Melih Gökçek’in yerine gösterilecek aday ise gerçekten sürpriz bir isim. Ankara’da Ali Babacan’ın ismi zikredilirken Gürsel Tekin AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının TBMM Başkanı Cemil Çiçek olacağını iddia etti.
 
Gürsel Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de Gaziantep’ten aday gösterilebileceğini ifade ediyor. Ancak Faruk Çelik’in Gaziantep’ten aday olmak istemediği de iddialar arasında.
<< Önceki Haber AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladı (!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER