Abdullah Gül'den Başbakanlık sorusuna cevap

Abdullah Gül gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Abdullah Gül'den Başbakanlık sorusuna cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkanlığı konusunda, "Bunların şimdi sırası değil, ben nihayetinde AK Parti'nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıl boyunca çeşitli gezi ve temaslarında çekilen fotoğraflarının sergisini gezdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, “Geçmişimize baktığımızda bende ayrı 10 tane cumhurbaşkanımız var. Bende 11. Cumhurbaşkanı olarak çok dolu bir 7 yıl geçti tabi." dedi. Gül, "tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. Benim cumhurbaşkanı seçilme sürecim olağanüstü bir dönemdi. Şöyle bir mutluluğum var. O zaman aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın diye konuşanların büyük bir kısmı gelebildikleri tek devlet kapısı adeta hepsine kucağımı açtım. Bugün o duyguların gittiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.” diye konuştu.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA BAŞARILAR DİLEDİM'"

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmesi ile ilgili olarak da ''Bir cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince kabul ettim. Başbakan ile daha önce görüşmüştüm. Ekmeleddin İhsanoğlu’na da başarılar diledim'' dedi.

REHİN TUTULAN KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI

IŞİD'in rehin tuttuğu 49 Konsolosluk çalışanını kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gül, ''Bir nevi zorla rehin tutulan, alıkonulan insanların hayatı ve sağ salim getirilmeleri çok önemli. Bunlar çok titiz çalışmalar istiyor. İnşallah konsolosumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi sağ salim bitirmek için çalışmalar devam ediyor'' diye konuştu.
<< Önceki Haber Abdullah Gül'den Başbakanlık sorusuna cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER