Abdullah Gül'den çok çarpıcı Türk Okulları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yurtdışındaki Türk okullarına sahip çıkılmasını istedi. Gül, “Bazılarının açılışına gittim. Güzel faaliyetleri var. Bu işe karıştırmamak lazım” dedi.

Abdullah Gül'den çok çarpıcı Türk Okulları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Danimarka gezisinin son gününde önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin “Son olaylardan sonra yurt dışındaki Türk okullarına ev sahipliği eden ülkelerin bakışı değişti mi” sorusu üzerine “Yurtdışındaki okulları karıştırmamalı. Yurtdışında bazılarının açılışına gittim. Güzel faaliyetleri var, bu işe karıştırmamak lazım. O ülkeler de mutlaka daha dikkatli bakacak bu okullara. Sonuçta o ülkelerin kanunlarına uymaları lazım” dedi.

İMRALI VE BDP’Yİ UYARDI

Bugün gazetesinin haberine göre, Nevruz arifesinde İmralı ve BDP’yi uyaran Gül, Tehdit içeren ve silahlı mücadeleyi hatırlatan laflar duyuyoruz. Bunların kimseye faydası olmaz, barış süreci için herkesin dikkatli olması lazım” ifadelerini kullandı. Gül, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin en önemli meselesi çözüm sürecidir. Kürt meselesinde yanlış yapılmaması lazım. Sorunlar Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde daha yüksek demokrasi standartları içinde çözülür.”

Gül, “Bu uyarınız silahtan söz edenlere değil mi” sorusuna da şu karşılığı verdi:

“Evet, coğrafyanın ortaya çıkarttığı durumları suiistimal etmemeleri lazım. Suriye’de, Irak’ta olup bitenler fırsat olarak görülmemeli. Türkiye’de demokratik ve eşit vatandaşlığa dayalı süreçte sorunlar çözülmeli. Çatışmanın olmadığı ortamda sorunlar teker teker çözülüyor. Mesela geçen hafta yasalaşan pakette çok önemli adımlar vardı, yerleşim yerlerinin adları, siyasi propagandada meramını anlatmada en iyi bildiği dili kullanma gibi. Ama algı ortamı kötü olunca kıymet-i harbiyesi olmuyor.”

İnternet düzenlemelerini sordular

Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka temasları sırasında ev sahibi Başbakan’ın Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri sorduğunu açıkladı. Gül, “Açıkçası bu kadar detaylı takip edeceklerini düşünmüyordum. İnternet düzenlemelerini sordular, yanlıştan dönüldüğünü anlattım. Medya özgürlüğü ve diğer özgürlüklerde ne kadar hassas olduklarını anlattılar. Ben açıkçası eksikliklerin, başkası söylemeden farkına varılması ve telafisi, kapatılması gerektiğini düşünen bir siyasetçi ve devlet adamıyım. O yüzden seçim sonrasında sonuç ne olursa olsun reform süreci başlamalı. Son yaşananlar biraz da kuralların yete-rince açık ve net olmamasından kay-naklandı” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu kazasında radarlar yeni incelendi

BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasını güncel bir havacılık olayıyla kıyaslayan Gül, ‘’Merhum çok sevdiğim güvendiğim bir isimdi. Ülke sınırları içinde bir helikopter kazasından söz ediyoruz, Malezya uçağı gibi okyanuslarda aranmadı” dedi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporu ve ertesinde gelen ihbarları hatırlatan Cumhurbaşkanı şöyle konuştu: “Maalesef mahkeme çok süratli çalışmadı. DDK raporu bazı soruların yanıtsız kaldığını ve araştırılmadığını gösterdi. Mesela Genelkurmay ve askeri radarlarda inceleme daha yeni yapıldı, gecikme yaşandı. Tabii ki bu DDK’nın yetkisinde değil savcılığın işi... Oralarda uçuş yapıldı mı, helikopter kazası bu yüzden mi yaşandı diye.”

<< Önceki Haber Abdullah Gül'den çok çarpıcı Türk Okulları açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER