Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Eğer bir devlet şefkat ve merhamet sahibi ama kudret sahibi değilse acizleşir. Eğer bir devlet kudret sahibi olup da şefkat ve merhametini yitirirse tiranlaşır, zorbalaşır. İşte çevremizde birçok ülkede gördüğümüz tablolar ortaya çıkar.” dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarını her gün tekrar ettiklerini söyleyerek, “Aslında insanı yaşatmak şefkatle olur merhametle olur. Ama sadece şefkat ve merhamet de yetmez. Kudretle olur. Eğer bir devlet şefkat ve merhamet sahibi ama kudret sahibi değilse acizleşir. Eğer bir devlet kudret sahibi olup da şefkat ve merhametini yitirirse tiranlaşır, zorbalaşır. İşte çevremizde birçok ülkede gördüğümüz tablolar ortaya çıkar.” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da ATO Congressium merkezinde sosyal hizmetler kapsamında istihdam hakkından yararlanacak gençler için düzenlenen kura törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, konuşmasın başında, “Bütün gençlerimiz hangi geçmişten gelmiş olurlarsa olsunlar, hangi zorluklarla hayatın çilesini çekmiş olurlarsa olsunlar bizim nezdimizde eşittirler ve eşit muamele göreceklerdir.” diye kaydetti.

Ardından devletin vatandaşlarına yaklaşımı konusunda değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Devlet sorumluluğu itibariyle devlet o devlettir ki vatandaşlarına şefkat merhamet ve kudret ile bakabilsin. Şefkatin ve kudretin birleşmediği bir devlet, buluşmadığı bir siyaset anlayışı meşru olamaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diye cihan devletinin temelini oluşturan şiarı her gün tekrar ediyoruz. Aslında insanı yaşatmak şefkatle olur merhametle olur. Ama sadece şefkat ve merhamet de yetmez. Kudretle olur. Eğer bir devlet şefkat ve merhamet sahibi ama kudret sahibi değilse acizleşir. Eğer bir devlet kudret sahibi olup da şefkat ve merhametini yitirirse tiranlaşır zorbalaşır. İşte çevremizde birçok ülkede gördüğümüz tablolar ortaya çıkar.” dedi.
<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER