Anket uzmanından çok çarpıcı değerlendirme

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası AK Parti'nin son oy oranlarına ilişkin çok çarpıcı sonuçlar paylaştı.

Anket uzmanından AK parti oylarıyla ilgili çok çarpıcı sonuçlar!

Samanyolu Haber'e özel açıklamalar yapan SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve de internete düşen ses kayıtlarının ardından AK Parti oylarının nasıl etkilendiğini açıklayarak şöyle konuştu: "Önemli olan ses kaydının ertesi gününde anketi yapılan araştırmalardır. Bana Pazartesi günü (dün) gelen 4 yerin anketini gördüm. İl ve ilçe var içinde. Şimdi ben nerede, kimin, ne oy aldığını geçmiş anketlerden biliyorum. Bir baktım bir yerde 11 puan düşüş var AK Parti'de, öbür ilçede 12 puan düşüş var. Diyelim oyu 60'sa düşmüş 48'e. Oyu 30'sa düşmüş 17'ye. Dedim ki burada bir düşüş var. Onu dün sabah yakaladım. Muhalefet de dahil bazı yayın organları çok açık ve eleştirel bir dille (Yolsuzluktan bahsediyor) böyle bir şey olmuş diyorlar. Başbakan buna çok sert bir şekilde hayır öyle bir şey asla olmadı demiyor. Bazen dönüp özel konuşmaları da dinlemiş bunlar diyor. Yani bir boş bulunma mıdır, nedir bilmiyorum. Bunu şunun için söyledim. AKP'li seçmenin algısı da, Başbakan gerekli tepkiyi göstermediğine göre, acaba bu tür konuşmalar oldu mu diye düşünüyorlar."

Başbakan'ın son yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı olma ihtimalini de değerlendiren Bayrakçı, "Başbakan ya bu yaz Cumhurbaşkanı adayı olmaz çünkü kaybedeceğini düşünür, anlar. Birinci ihtimal bu. Bu arada Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanması çok zordur kazanamaz.. Karşısına CHP ya da MHP merkez sağ bir adayla çıkarlarsa seçimi Başbakan'ın karşısındaki kişi kazanır. Çünkü bu kaset olayı ağır darbe vermiştir." Diye konuştu.

Bayrakçı ayrıca, sosyal medyada yazdığı anda yüzlerce retweet alan tweet'ini okuyarak AK Parti'nin oylarındaki son durumu gözler önüne serdi. İşte Bayrakçı'nın okuduğu o tweet: "İlan ediyorum.. 12 yıl sonra ilk kez.. AKP'nin oylarında 10 puana varan düşüşler var.. Türkiye'de bugünden sonra siyasi konjonktür değişmiştir."

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Anket uzmanından çok çarpıcı değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER