Bağış ve Demir arasında geçen ses kaydıyla ilgili yeni gelişme!

Eski Bakan Egemen Bağış’ın Kur’an sureleriyle dalga geçen ses kaydına konuştuğu Metehan Demir’in Hürriyet’teki yazılarına son verildi. Muhalefet, Bağış için AK Parti’den ses çıkmamasına tepki gösterdi.

Bağış ve Demir arasında geçen ses kaydıyla ilgili yeni gelişme!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet  operasyonu sonrası istifa eden AB eski Bakanı Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir’in “Bakara makara” diyerek Kur’an-ı Kerim ile dalga geçtiği skandal ses kaydı sonrası Demir özür dilerken, Hürriyet Gazetesi de yazılarına son verdi.

VİCDANLARI YARALADI

Buna karşın Bağış’ın özür dilememesi ve dini hassasiyetlere sahip olduğu düşünülen AK Parti’nin en ufak bir tepki bile göstermemesi siyasilerin tepkisine neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti’nin hâlâ sessiz kalmasının vicdanları yaraladığını belirterek, “Egemen Bağış’ı ihraç etmiyorsa AK Parti de aynı düşünceyi paylaşıyor demektir. Başbakan’ın dindar görünüp dinle geçinen biri olduğunu gördük. Egemen ihraç edilmeli. Ama gördük ki ihraç mümkün değil. Çünkü Egemen ile başbakan aynı kafada. Egemen’in yaptığı hakaret AK Parti’ye büyük zarar verecektir. Türkiye bunu affetmeyecek” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da “Egemen Bağış hakkında, dini değerlerimizi aşağıladığı için suç duyurusunda bulunacağım” dedi.  

MHP Ankara Milletvekili Tunca Toskay ise AK Parti’nin içinde bulunduğu olaylara karşı vurdumduymaz olmasının insanı umutsuzluğa düşürdüğünü söyledi. Toskay, “Egemen, Türkiye açısından bir talihsizliktir. Nasıl yüzü kızarmadan dolaşıyor? Onurlu bir insan sokağa çıkamaz. AK Parti’nin tepkisizliği muhafazakâr olduğunu iddia ettiği değerlerle çelişiyor. AK Parti davranışlarında samimi değil” değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETİN DEĞERLERİYLE ALAY ETTİ

Bugün gazetesinin haberine göre, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Kur’an-ı Kerim’in ayetleri ile dalga geçmenin milletin değerleriyle alay etmekle eşdeğer olduğunu söyledi. Bal, “Egemen Bağış’ı kınamayan AK Parti, milletin Allah’a olan sevgi ve bağlılığını 30 Mart’ta anlayacaktır” diye konuştu. 

<< Önceki Haber Bağış ve Demir arasında geçen ses kaydıyla ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER