Bahçeli terör estirenlere ve destekçilerine seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu: Sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkın

Bahçeli terör estirenlere ve destekçilerine seslendi

Bahçeli, "Türkiye'nin, IŞİD'e karşı PKK-PYD'nin hesabına savaşmasını dillendirenlerin ya şuurları kapalı, ya zihinleri bulanık ya da milli hafızaları tamamen siliktir. Bize göre, Mehmetçiğe kurşun sıkanların, Kobani için merhamet dilenciliğine, vicdan seferine çıkması yüzsüzlüğün doruğudur" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

"ŞİDDETTEN YAKINANLAR ŞİDDETTE SINIR TANIMAMIŞTIR"


Bahçeli, "Kalplerinde insan sevgisi olmayan barbarlar, Kobani'deki IŞİD terörüne, IŞİD zulmüne sözüm ona tepki amacıyla sokaklara yığılmıştır. IŞİD protesto edilirken terör yöntemleri kullanılmıştır. Lafın gelişi IŞİD terörizmi reddedilirken aynı terör yöntemleri vatanımızda kullanılmıştır. Zulümden şikayet edenler, zulüm yapmıştır. Şiddetten yakınanlar şiddette sınır tanımamıştır. Kobani için ağlayanlar, Türkiye'ye kast etmiş, Türkiye'ye ölüm saçmıştır. Çünkü bunların asıl meseleleri Kobani değildir. Çünkü bunların asıl gayesi Kobani'nin düşmesi de değildir. Bu ahlaksızların maksadı Türkiye'nin düşürülmesi, Türk milletinin şiddet aracılığıyla rehin alınması, bölünmeye ve Kürdistan'a razı edilmesidir" dedi.

"KAN SADECE KOBANİ'DE AKMADI"

Bahçeli, "Türkiye'nin, IŞİD'e karşı PKK-PYD'nin hesabına savaşmasını dillendirenlerin ya şuurları kapalı, ya zihinleri bulanık ya da milli hafızaları tamamen siliktir. Bize göre, Mehmetçiğe kurşun sıkanların, Kobani için merhamet dilenciliğine, vicdan seferine çıkması yüzsüzlüğün doruğudur. Kan sadece Kobani'de akmadı. Ölümler sadece Kobani'de yaşanmadı. İşgal ve vahşet bir tek Kobani'de görülmedi. Kerkük'te, Musul'da, Tuzhurmatu'da, Telafer'de, Suriye'nin muhtelif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin, Arap katliamına yüz çevirenlerin sırf Kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir" diye konuştu.

"SIKIYSA IŞİD'İN KARŞISINA ÇIKINDA GÖRELİM"

Bahçeli, "Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkında görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak maliyetsizdir, sözde çözüm sürecinin puslu ortamında 'her yer Kobani, her yer direniş' demek basittir. Bingöl'de polise pusu kurduran, kurulmasına seyirci kalan, emzikli bebekleri kurşuna dizen, dağlarda fitne kazanı kaynatan, sokakları savaş alanına çeviren hainler, insanlık düşmanları size söylüyorum; Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz? IŞİD Kobani'de vuruyor, siz Türkiye'den selamlıyorsunuz. IŞİD Kobani'de eziyor, biçiyor, doğruyor, siz Türkiye'den ortak oluyorsunuz. Bu itibarla Kobani için koridor açılması, silah yardımı yapılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır" dedi.

"DAVUTOĞLU BU MUAMMAYI AÇIKLIĞA KAVUŞTURMALIDIR"
Bahçeli, "Bazı medya organlarında, Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminin Kobani'deki PYD-YPG militanlarına silah ve cephane yardımı yaptığı belirtilmiştir. Bu silah ve mühimmat Kobani'ye nasıl ve hangi kanaldan ulaşmıştır? Coğrafi şartlardan dolayı bölgeye peşmergelerini gönderemediğini açıklayan Barzani yönetimi, silahları nereden temin etmiş, kim ya da kimler vasıtasıyla Kobani'ye ulaştırmıştır? Başbakan Davutoğlu bu muammayı açıklığa kavuşturmalıdır" dedi.

SALİH MÜSLİM'İN TÜRKİYE'YE YAPTIĞI ZİYARET

Salih Müslim'in 4 Ekim'de Türkiye'ye yaptığı ziyarete değinen Bahçeli, şunları söyledi; "Hükümet'in müzakere üzerine temellendirdiği gayri milli siyaseti kesinlikle güven vermemektedir. Çözüm sürecini kurban vermeyiz diyen Hükümet çevreleri Türkiye'yi kurban etmektedir. Tekraren söylemek istiyorum ki, PYD'nin elebaşısı Salih Müslim, 4 Ekim'de Türkiye'ye apar topar gelmiştir. Bu kapsamda, Başbakan Davutoğlu, Malatya dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda kafasının ne kadar karışık, zihniyetinin ne kadar hasarlı olduğunu ispatlamıştır. Davutoğlu diyor ki, “Salih Müslim'i Türkiye'ye getiriyoruz. Arka arkaya jestler yapıyoruz. Bir anlamda, 'meşru görüyorum seni' diyoruz. Davutoğlu ve Hükümeti'nin PKK'ya yaptığı jestleri biliyorduk da PYD'ye tavizler verdiğini, ikramlar yaptığını ilk elden böylece öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye'ye silah çekmiş, Türk milletine düşmanlık yapmış ve TSK'nın da terörist dediği bir örgütü meşru görmek AKP'nin bölücü fıtratına göre normaldir. Normal olmayan Başbakan Davutoğlu'nun bu kadar pervasızlığıdır. Fotokopi Başbakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymuş mudur? Davutoğlu PYD terör örgütünü ne hakla, hangi yetkiyle meşru görmektedir? PYD'yi meşru görmek, PKK'yı meşrulaştırmak demektir. PYD'yi meşru görmek şehide, şühedaya küfür etmektir. Ne acıdır ki, Hükümet'te milli gururun kırıntısı bile kalmamıştır."

"IŞİD-PKK-PYD'NİN İKİNCİ PLANA İNDİĞİNİ FARK ETMİYOR MUSUNUZ?"


"AKP'nin kafasında IŞİD veya PKK-PYD terörü yoktur" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hükümet tüm mesaisini, tüm enerjisini, tüm dikkatini Esad'a çevirmiş durumdadır. Başbakan, IŞİD'i doğuran ana sebebin Şam yönetimi olduğunu iddia ederek bölge dinamiklerini tersten okuyan tarihi nitelikli yanlış bir yoruma imza atmıştır. Şimdi gündemi, ne idüğü belirsiz Suriyeli ılımlı muhalefetin eğitilmesi konusu almıştır. Ülkemiz terör örgütleri tarafından kuşatılmışken, Erdoğan ve Davutoğlu'nun Şam yönetimini devirme hesabı yapması, bu kapsamda ABD'yi zorlama çabaları milli hedef ve ilkelerimizle asla bağdaşmamaktadır. Erdoğan'ın 7 Ekim'de Gaziantep'te, Suriye muhalefetini eğit-donat planına yeşil ışık yakması yeni bir durumu karşımıza çıkarmıştır. Peki Hükümet, Suriye yönetimi tarafından terörist diye suçlanan grupları Türkiye'de nasıl eğitecektir? Elinde silah tutanların neresi ılımlı, neresi soğuk nasıl bilinecektir? Sayın Başbakan neyi eğitiyor, neyi donatıyorsunuz? ABD'nin tuzağına düştüğünüzü görmüyor musunuz? IŞİD-PKK-PYD'nin ikinci plana indiğini fark etmiyor musunuz?"
<< Önceki Haber Bahçeli terör estirenlere ve destekçilerine seslendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER