Bahçeli'den Erdoğan'a zehir zemberek sözler!

TBMM grubunda konuşan MHP lideri gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

Bahçeli'den Erdoğan'a zehir zemberek sözler!

  • "Sayın Başbakan 'Andımız' slogan değil, adı üstünde anddır."
  • "Başbakan sınır ötesi hareket için izin isterken hakikaten aklı başında mıdır?"
  • 'Türkmen kardeşlerimizin emniyeti için Irak tezkeresine onay vermeyi düşünmekteyiz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışır haldeyken uzlaşmayla belirlenen maddelerin TBMM Genel Kurulu'na getirilmesine karşı olduklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Partimiz Anayasa Uzlaşma Komisyonu faal ve çalışır haldeyken, uzlaşmayla belirlenen maddelerin bölük pörçük bir şekilde Meclis Genel Kurulu’na getirilmesine karşıdır" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türklükle uğraşma, Haçlı sevdandan vazgeç. Onlar emeline ulaşamadı. Sen ise asla hedeflerine varamayacaksın. Sayın Başbakan 'Andımız' slogan değil, adı üstünde anddır." dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin demokratikleşme paketiyle ilgili olarak AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır eleştirilerle yüklendi.
Bahçeli, TBMM'de düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Irak tezkeresine destek vereceklerini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan, Irak'ın kuzeyindeki ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla gerektiği takdirde sınır ötesi hareket ve müdahalede bulunmak üzere Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara Türk askerinin gönderilmesi ve görevlendirilmesi için 17 Ekim 2007 tarihli iznin uzatılmasını istemektedir. Gerçekten de Başbakan'ın ifadeleri şaka gibidir. PKK ile harıl harıl müzakere yapan İmralı canisinin ağına kapılan Başbakan sınır ötesi hareket için izin isterken hakikaten aklı başında mıdır? Çözümcü, barışçı, sürcçi Başbakan nereye gitmiştir. Silahlar değil, fikirler konuşsun diyen Başbakan'a ne olmuştur? Başbakan Erdoğan PKK'yı terör örgütü olarak görüyorsa o halde teröristlerle masaya oturmasını eğer varsa onuruna nasıl yedirmekte, vicdanına nasıl anlatmaktadır. Kandil'e Türk bayrağı dikmek varken, PKK'nın rezil bez parçalarını yurdumuzun değişik yerlerinde sallandırılmasına müsaade veren, süreç ihanetini buna mazeret gösteren bu Başbakan mı terörle mücadele ettiğini söylemektedir? Bu zihniyetin asıl yüzünü bilmemize rağmen yine de Türkiye'nin ve aziz milletimizin menfaati olası terörist saldırıları, Türkmen kardeşlerimizin emniyeti için Irak tezkeresine onay vermeyi düşünmekteyiz."
MHP MADDELERİN BÖLÜK PÖRÇÜK GENEL KURULA GETİRİLMESİNE KARŞIDIR"
Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, Uzlaşma Komisyonu faal ve çalışır haldeyken, uzlaşmayla belirlenen maddelerin bölük pörçük bir şekilde Meclis Genel Kurulu'na getirilmesine karşıdır. AKP, ikizi BDP ve gizli ortağı CHP uzlaşma masasından kalkarlarsa diyebileceğimiz bir şey yoktur. Uzlaşma ilkelerini ve zemini sabote etmeleri halinde, sahip oldukları gerekli sayısal çoğunlukla istedikleri maddeleri Genel Kurul'da yasalaştırabilmelerinin önünde bir mani hal olmayacaktır. Böylelikle Türk milleti de kimin uzlaşmaya ve diyalogdan kaçtığını tüm açıklığıyla görebilecek, AKP-CHP-BDP ve PKK ortaklığını tüm çıplaklığıyla anlayabilecektir. Öyle anlaşılıyor ki; CHP, AKP'nin şanzımanı, BDP motoru, PKK da direksiyonu olmaya tam olarak taliptir. Milliyetçi Hareket Partisi ise her zaman olduğu gibi büyük Türk milletinin yanında duracak, ilkelerinden, vaatlerinden ve sözlerinden asla caymayacaktır." diye konuştu. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan Türklüğe savaş açmıştır. Sayın Başbakan ilkokul çağlarında Andımızı okurken hiç mi kalbin çarpmadı, hiç mi duygulanmadın? Yıllar yılı sen de öyle ya da böyle 'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım' derken, içten içe Türk olmadığını mı hatırladın, Türklüke kin ve husumet mi besledin? Söyler misin bize, Türk olmak seni niçin bu kadar gocundurmakta, niçin bu kadar kaşındırmaktadır? Türk milletinin gönlü öyle geniş, adaleti hoşgörüsü, merhameti öyle fazladır ki, seni bile zirveye taşımış seni bile baş tacı yapmıştır. Sen ki mahalle aralarında top oynarken bu millet seni Başbakanlık'a Türklük seni siyasetin tepesine çıkarmıştır. Bu mudur kabahat, bu mudur suç? Sayın Başbakan Türk'üm diyen değil, bizzat sen Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdün. Doğruyum diyen değil, yolsuzluğun dibini sen boyladın. Türklükle uğraşma Haçlı sevdandan vazgeç. Onlar emeline ulaşamadı. Sen ise asla hedeflerine varamayacaksın. Sayın Başbakan Andımız slogan değil, adı üstünde And'dır, yemindir. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan Başbakan'ın milliyetçilikten bahsetmesi milliyetçilik tanımları yapması utanmazlık örneğidir. Sayın Başbakan bilmelisin ki sen hakir gördüğün slogan milliyetçisi bile olamazsın. Eğer senin bir milliyetin varsa eğer senin bir kimliğin mevcutsa sana tavsiyemiz sen de onun sloganını at, sen de onunla övün, sen de onunla gururlan. Yoksa sus, seni ya arif bilsinler ya da adam sansınlar. Sorarım sana sayın Erdoğan biz ki göğsümüzü gere gere Türk'üz diyoruz, peki sen ne diyorsun, neyinle iftihar ediyorsun? Milli ve manevi değerleri istismarla mı övünüyorsun? Yabancıların dümen suyuna girmekle, küresel kanlı projelere eşbaşkan olmakla mı kendini teselli ediyorsun? Ya da başörtüsü üzerinden geçinmekle mi avunuyorsun?" diye konuştu.
<< Önceki Haber Bahçeli'den Erdoğan'a zehir zemberek sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER