Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Meclisi toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklama!

Erdoğan pazartesi günü açıklayacağı 'Demokratikleşme paketi' ile ilgili; 'Yorum yapıyorlar. İsabet ettikleri de oluyor tabi, isabet ettiremedikleri çok şey var. Yapacağımız açıklama birçok kesimi şaşırtabilir' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

CEZAEVİNDEN KAÇAN PKK’LILAR

Cezaevinde bile olan hadiseleri görüyorsunuz. Kaçtılar, gerçi emniyet teşkilatımız bir tanesi hariç hepsini yakaladı. Bu mücadele yılmadan devam edecektir. Bunlara kol kanat germek bu iktidarda mümkün değildir. Türkiye’yi büyütecek soframızdaki ekmeği büyütecek reformu da kararlılıkla yaptık yapıyoruz.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Yorum yapıyorlar. İsabet ettikleri de oluyor tabi, isabet ettiremedikleri çok şey var. Yapacağımız açıklama bir çok kesimi şaşırtabilir. Bu paket 11 yıllık sürecin devamı olacak. Asla bir son olmayacak. Bu matematik değildir.

-İşçi memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız. Batı bunu büyük ölçüde halletti. İşçi memurun ne aldığına bakıyor, memur işçinin ne aldığına bakıyor. Gelin oturalım bunu çalışanlar başlığı altında toparlayalım. Bunu bu başlık altında toparlarsak iki yanlı bakış ortadan kalkar. 

KIDEM TAZMİNATI İÇİN TARAFLARA SON ÇAĞRI
-Ekonomik Sosyal Konseyi kurduk ve bunu işler hale getirdik. Bununla ilgili yasal düzenleme de geliyor. 
-Çalışma Meclisi'nde tartışılan konuları bana getirecekler değerlendirmelerini yapacağız. Kıdem tazminatı konusunda son sözüm aranızda anlaşın. Bizim açımızdan hiçbir sorun yoktur.  Siz aranızda anlaşın üzerime düşeni anında yerine getirmeye hazırım. 11 Ay, 10 ay mevsimlik işçi, bunlara artık taraf değiliz. Biz hakka tarafız. 


<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER