Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye olası askeri müdahaleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

  • Erdoğan: 'Hedefi barış olan sürece en ideal katkıyı veriniz.'
  • 'İstanbul çıkmadı diye sevinenlere halkım gerekli cevabı verecektir.'
  • Erdoğan, dopingle mücadelede "sıfır tolerans" uygulayacaklarını açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY'ye ait uçakla saat 18.20'de Ankara'ya geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Ankara'ya geldi.

Erdoğan, Suriye'de kimyasal silahlar kullanılarak çocukların, yaşlıların, kadınların öldürülmesinin bir kenara konulacak konu olmadığını belirterek, "Kim baba ise kim anne ise kimin çocukları varsa onların o sararmış cansız bedenlerini herhalde yok farz etmesi mümkün değildir. Ama annelik, babalık şefkati nedir bunu bilmeyen veya annelik, babalık duygusu nedir bunu bilmeyen bu tür şeylere kördür, bu tür tablolara sağırdır. Nitekim şu anda da eğer dünyada bazı siyasiler gerek ülkemizde gerek dünya genelinde bazı liderler hala bu tabloya maalesef kör ve sağır kalabiliyorsa işte bu, bir nasip meselesidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye olası askeri müdahaleye ilişkin, "Hedefi barış olan bir sürece Türkiye en ideal katkısını nasıl verecekse veya verebilecekse biz o gayretin içerisinde oluruz" dedi.

Dopingle mücadele

Erdoğan, dopingle mücadelede "sıfır tolerans" anlayışıyla düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Bu konuyla ilgili de asla affımız yoktur. Kim böyle bir şeye tevessül ederse bir defa onun spor hayatı ülkemizde biter. Bu konudaki kararlılığımızı çok açık, net ortaya koyduk" dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

2020 Olimpiyatları İstanbul'da yapılsaydı Türkiye de İstanbul da geniş coğrafyamız da bundan olumlu bir şekilde etkilenecekti. Olimpiyat, barış, dostluk ruhu kazanacaktı. 

Ama görünen o ki İstanbul'un potansiyeli yeterince dikkate alınamamış, netice itibariyle ev sahibi Tokyo olmuştur. Tokyo bir olimpiyata ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin olması hakikaten çok çok farklı bir tabloyu ortaya koyacaktı. Bu geleceğe bakma konusunda bir engel teşkil etmeyecektir. Önümüzdeki süreçte spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz.

"İSTANBUL'UN SEÇİLMEMESİNE SEVİNENLERE HALK GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR"

Olimpiyatların Tokyo tarafından kazanılmasını sevinçle karşılayan çevreler sorusunun cevabını halkım gerekli cevabı verecektir. Türkiye son ikiye kalmıştır. Komite üyelerinin üzüntüsünü gördük. Türkiye beşinci kez bu yarışa girmiştir. Türkiye'nin alamayışına sevinenlerin buna neden sevindiği bellidir. Türkiye Akdeniz Oyunları'na ve farklı spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır. İzmir Belediyesi o dönemde bunu başaramamıştı. CHP'li belediye başaramadığı için hükümet olarak biz ele almıştık. Aynı şey Mersin'de meydana geldi. Komşumuzda yapılamayınca 18 ay kala Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nı yüzümüzün akıyla tamamladık. İkinci olduk. Yine Erzurum'daki üniversiteler arası Kış Olimpiyatları'nı başarıyla gerçekleştirdik. Bunlar Uluslar arası organizasyondu. Bundan sonra sporcularımızın Uluslar arası başarıları yakalaması için gerekli adımları atacağız.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER