Başbakan Erdoğan'dan üstü kapalı yorum!

Başbakan Erdoğan havalimanı açılışında sıcak gündem maddelerini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan: Sonu iyi olacak

  • Başbakan, Suriye sınırı ve bölgede yaşananları üstü kapalı yorumladı: "Sonu iyi olacak."
  • Erdoğan, çözüm sürecinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.
  • Başbakan Erdoğan tencere-tava çalanlara karşı halkı dava açmaya davet etti.
  • Kanal İstanbul projesinde kararlı olacaklarını söyleyip CHP'ye gönderme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanı başta olmak üzere bazı açılışlar için Kastamonu'daydı. En çok merak edilen soru Başbakanın Suriye sınırda yaşananlar ve PYD'nin özerlik ilan edeceği iddiaları hakkındaki açıklamalarıydı. Başbakan isim vermeden bölge olaylarını değerlendirdi ve "Sonu iyi olacak." dedi. 

Başbakan Erdoğan, değişmeyen gündem maddesi çözüm sürecini de değerlendirdi. Birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi. 

Erdoğan: "Ülkemiz çözüm süreciyle yeni bir mesafe alıyor. Özellikle teröre karşı verdiğimiz mücadelede birliğimiz beraberliğimiz ve kardeşliğimiz güçleniyor. Fakat biz birbirimizle uğraşırsak o zaman bize düşman olanlara hizmet ederiz."

Başbakan, Gezi Parkı tartışmalarını devam ettirdi. Tencere-tava çalanlara karşı halkı dava açmaya davet etti. 

Erdoğan: "Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil tabi. Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunu yasalar söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da sizler yargıya taşıyacaksınız. Çünkü bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok." 

Başbakan Erdoğan, CHP'nin İstanbul'a 3'üncü havalimanı ve 3'üncü köprü yapımının durdurulması için dava açtığını belirtti. Kanal İstanbul için kararlılık mesajı verdi:

"Kanal İstanbul geliyor. Onun ihalesi yaklaşıyor. Şimdiden söyleyeyim. Onlar, onu durdurmak için de yargı yoluna giderler. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul Boğazı'nı olası tehlikelerden koruyacağız." 





<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan üstü kapalı yorum! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER