Belediye başkanlığı anketleri başladı

Eski milletvekilleri, belediye başkanları, avukatlar, gazeteciler, mimarlar belediye başkanı olmak için seçim yarışına girdiler.

Belediye başkanlığı anketleri başladı

Türkiye genelinde Mart 2014 de yapılacak olan Mahalli İdare seçimlerinde çok sayıda il, ilçe, belde başkanı seçilmek için pek çok kişi çalışmalara başladı. 4 ay önce TBMM de kabul edilen Büyükşehir Kanun Tasarısı ile Büyükşehir olan Malatya için Malatya Flashaber gazetesi "Kimi Büyükşehir Belediye Başkanı Görmek istiyorsunuz? başlıklı anket başlattı.

MİLLETVEKİLLERİ BAŞKAN OLMAK İSTİYOR

Malatya Flashaber'in 2 hafta evvel oylamaya açtığı ankette 23 isme seçmenler oy veriyor. Malatya'dan yurt içi ve dışından oy verilip tercihini belli ediyor.  Gazetenin kurucusu ve yazarı Remzi Hayta. Ankete büyük ilgi olduğunu başkan adaylarının seçmenler tarafından tanınıp, kamuoyu teşekkülü için kesin adayların açıklanmasına kadar anketin devam edeceğini söyledi. Daha önce milletvekili olan pek çok isim şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için mücadele ediyor. Seçim büroları hazırlayıp, basın toplantıları ve ziyaretler yapıyor.

GAZETECİ ADAYLAR ARTTI

Ankette oylananlar arasında Star TV E. Protokol Müdürü Dursun Boran da var. 

Gazeteci Boran; 

12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde AK Parti den milletvekili adayı olmuştu. Boran şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışıyor. Devamlı Basın Kartı sahibi Boran, 22 devlette mesleki ve siyasi çalışmalar yaptı. Malatya dışında pek çok il ve ilçede belediye başkanı olmak için gazeteciler seçim hazırlığı yapıyorlar. http://www.flashabermalatya.com/inx/anketler.asp adresinde ki ankette; Avukatlar, Mimarlar, İşadamlarına şu ana kadar 5 bin kişi oy kullandı.

<< Önceki Haber Belediye başkanlığı anketleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER