Böcek skandalı!

HÜDA PAR üyeleri yasadışı dinleme yapan şahıslara suç üstü baskın yaptı...

Böcek skandalı!

Parti yöneticilerinin ev ve işyerleri ile araçlarında 8 adet dinleme cihazı bulduklarını açıklayan HÜDA PAR lideri Hüseyin  Yılmaz, dinleme yaparken yakaladıkları bir araçtaki polislerin serbest bırakıldığını öne sürdü.

Güneydoğu’da faaliyet gösteren HÜR Dava Partisi, (HÜDA PAR) partilerinin yasadışı olarak ortam dinlemesiyle izlendiğini ve suçüstü yapmalarına rağmen soruşturma açılmadığını öne sürdü. HÜDA Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz dün Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, buldukları ‘böcek’ tabir edilen cihazları sergiledi. Diyarbakır başta olmak üzere, bölgedeki bazı kentlerde düzenledikleri seminerlerde, parti yöneticilerinin ev ve işyerleri ile araçlarında 8 böcek cihazı bulduklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi:

‘POLİSE HABER VERDİK'’

“2 Aralık tarihinde partimizin üyelerine yönelik verdiğimiz seminerin yapıldığı salonun önüne park etmiş şüpheli bir araç farkedilmiştir. Bu aracın içinden parti üyelerimizin fotoğraf ve kamera kaydının yapıldığının görülmesi üzerine aracın kapısı açılmış, içerisinde ortam dinleme cihazlarının ve kayıt işlemi yapan önlerinde bira şişeleri bulunan, atletli kişilerin olduğu görülmüştür. Bu kişilere kim oldukları ve ne yaptıkları sorulmuş, polis olduklarını ve görevde bulunduklarını beyan etmişlerdir. Kimlik ibraz etmeleri istenmiş, herhangi bir kimlik ibraz etmemişlerdir. Çevrede bulunanlar tarafından bu şüpheli şahısların olay yerinden kaçmaları engellenmiş ve parti yetkililerine haber verilmiştir. Partimizin yetkililerine de herhangi bir kimlik ve belge ibraz etmeyen bu kişiler hakkında işlem yapılması için 155 aranarak resmi polislerin olay yerine gelmeleri sağlanmıştır. İntikal eden resmi görevliler, şüphelilerle görüştükten sonra ekip amiri bu şahısları tanıdığını, polis olduklarını belirtmiştir.”

‘KAPATMAK İSTEDİLER' 

Şikayetçi olduklarını beyan etmelerine rağmen olayla ilgili tutanak tutulmadığını iddia eden Yılmaz, “Gitmelerine izin verilmiştir. Bilahare olay yerine gelen başka bir emniyet amiri, başlangıçta şüpheli şahısları tanımadıklarını, olay mahallinde şüpheli kimsenin bulunmaması nedeniyle de işlem yapamayacaklarını belirterek, olayı kapatmak istemişlerdir” diye konuştu.

‘MUHBİR GÖNDERDİLER' 

Yılmaz ayrıca, partilerine bazı muhbirlerin üye olmak için gönderildiğini ve etkinliklerinin sabote edilmeye çalışıldığını öne sürerek, “Bazı parti üyelerimiz, baskı tehdit ve şantajlarla muhbirliğe zorlanmaktadır” dedi.

DHA

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER