Bülent Arınç'a 'nasıl eleştirirsin!' tepkisi

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç'ın televizyon kanallarında herkese açık bir şekilde partiyi eleştirmesine karşı çıktı.

Bülent Arınç'a 'nasıl eleştirirsin!' tepkisi

AKP’nin yüzde 50 oy aldığını ancak toplumun geriye kalan yüzde 50’sinin kendilerinden nefret ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini değerlendiren Star yazarı Ahmet Taşgetiren; "Ben eminim, sayın Arınç’a “Ak Parti yüzde 50 civarında oy alıyor ama muhalefet yüzde 50’nin de sizden nefret ettiğini söylüyor, buna ne dersiniz?” şeklinde bir soru sorulsa, vereceği çok güçlü cevaplar vardır” dedi.

Taşgetiren, sözlerini “Mesela demesi beklenir ki: ‘Diyelim ki muhalefet, bize oy vermeyen yüzde 50’nin bizden nefret ettiğini düşünüyor, bu mantıkla CHP’den toplumun yüzde 75’inin, MHP’den yüzde 85’inin, HDP’den de yüzde 90’ının nefret ettiğini kabul etmemiz gerekmez mi? Bu mudur?” şeklinde sürdürdü.

Ahmet Taşgetiren, “Ak Parti’de parti yararı açısından içeride konuşulması gerekenlerin dışarıda konuşulmasını, üstelik Arınç gibi özgül ağırlığı yüksek  ‘Kurucu Abiler’in böyle davranmasını gerektiren saikler nedir, bilmiyorum. Kuşkusuz Ahmet Davudoğlu’nun, üstlendiği Başbakanlık, Genel Başkanlık gibi farklı odakların hedefi olacak yeni sorumluluklar sebebiyle üslup vs., açısından uyarılara, tavsiyelere ihtiyacı olacaktır. Misyonu taşıma noktasında bir farklılık yoksa, -ki Davudoğlu için bu sıfır ihtimal bile değildir- uyarı ve tavsiyelerin özel mutfaklarda yapılması sağlıklı olur. Daha yürünecek bir hayli yol vardır. Üç dönem vs gibi durumların, bu parti ile bir ‘misyon yolculuğu’na çıkanlar için sahiplenme noktasında inkıtaya yol açmaması gerekir” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Bülent Arınç'a 'nasıl eleştirirsin!' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER