'Büyük bir provokasyon!'

Mustafa Destici, MHP'nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı değerlendirdi: Büyük bir provokasyon!

'Büyük bir provokasyon!'

Esenyurt’ta açılışı yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim bürosuna yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Akyıldız’ın yakınları ve sevenlerine başsağlığı için Adli Tıp Kurumu’na gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saldırıyı “Büyük bir provokasyon. Türkiye zor günlerden geçiyor” sözleriyle değerlendirdi. İkindi Namazı’nı müteakip Fatih Camii’nde kılınacağı öğrenilen cenaze namazına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılması bekleniyor. 

Tedavi için kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın cenazesi, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Cenazenin buraya geldiğini haber alan Akyıldız’ın yakınları ve partililer Adli Tıp Kurumu’na akın etti. Edirne’de katıldığı programdan dönen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başsağlığı için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Bir süre partililerle birlikte kalan Destici daha sonra buradan ayrıldı. Destici, gazetecilerin olaya ilişkin sorularına ise şu cevabı verdi: “Ülküdaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Başta ailesine, Milliyetçi Hareket Partisi camiasına, bütün ülküdaşlarıma başsağlığı diliyorum. Sabırlı olmak lazım. Metanetli olmak lazım. Büyük bir provokasyon. Buna da gelmemek lazım geldiğini düşünüyorum. Türkiye zor günlerden geçiyor. İnşallah bunu da atlatacağız diye düşünüyorum.” 

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından Cengiz Akyıldız’ın cenazesinin Fatih Camii’nde İkindi Namazı’nı müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi. Cenazeye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılması bekleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Büyük bir provokasyon!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER