CHP kendi yaptırdığı anket sonucunu açıkladı

CHP, kendi yaptırdığı anket sonuçlarına göre İhsanoğlu ile Erdoğan arasındaki oy farkının 2 puana indiğini iddia etti.

CHP kendi yaptırdığı anket sonucunu açıkladı

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmeyip sandığa gitmeyecek olanların gelecekte torunlarına ülkenin bölünmesine nasıl seyirci kaldıklarını anlatacağını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik anketleri değerlendiren Çıray, teknik olarak henüz yolun başındayken yayınlanmış anketlerin gerçekçi olamayacağını, AKP kontrolündeki bir kuruluşun yayınladığı anketleri önemsemediklerini, bu anketlerin "seçmenin sandığa gitmesini engellemek üzerine kurulu bir psikolojik operasyonun işaretleri olduğunu" savundu. 

Anketin aksine tarihin en yüksek katılımlı seçimine gidileceğini savunan Çıray, "Biz de ciddi anket firmalarına anketler yaptırıyoruz. Yaptırdığımız son ankete göre Başbakan ile Ekmeleddin Bey arasındaki puan farkı 2'ye düşmüş durumda. Ekmeleddin Bey, yüzde 38,1, başbakan yüzde 39,8 gözüküyor" dedi.. 

Seçimde ikinci tura gidilmesi durumunda olası ittifak senaryolarıyla ilgili soru üzerine Çıray, "Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının oyu kimsenin cebinde değil, ikinci turda kendi özgür iradesiyle kararını verir. Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez" şeklinde cevap verdi.

AA

<< Önceki Haber CHP kendi yaptırdığı anket sonucunu açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER