CHP'li Başkan içki yasağını savundu

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk içki yasağını savundu: Alkol özgürlüğü başkalarının özgürlüğüne kısıtlama getirince müdahale etme hakkımız doğuyor...

CHP'li Başkan içki yasağını savundu

Erdoğan'ın son günlerde yaptığı milli içki ayran açıklaması Kadıköy'de etkisini göstermiş bile... İstanbul'un Kadıköy ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Selami Öztürk, bir süre önce ilçenin bazı bölgelerinde uygulanan içki yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadıköy'ün bazı cadde ve sokaklarında, büfelerden alınan içkilerin apartman önlerinde içilmesi nedeniyle CHP'li Kadıköy Belediyesi duruma el koymuş ve yeni bir uygulama başlatmıştı.

Buna göre belediye, ilçe merkezinde içkili mekanların kapanış saatini 24.00'a, tekel bayilerinin kapanış saatini ise 22.00'a çekmişti.

Kimi çevrelerde desteklenirken, kimilerinin de tepkisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Selami Öztürk, canlı yayında eleştirilere cevap verdi.

Öztürk, "Ben Kadıköy'de restoranların, kafelerin sabahlara kadar açık olmasını isteyen biriyim. Özellikle modada evlerin önünde, kapıların önünde birileri oturmuş içki içiyor. Sabah kalkıyorsunuz biri evinizin önünde sızmış oluyor. İlk 6 ay bölgedeki gençlerle konuşarak çözmeye kalktık. Bu defa hak ve özgürlük olarak algılandı. Ayrıca bölgede birkaç mahallede tekel bayilerinin satış saatlerini geriye çektik." dedi.

Öztürk ayrıca, yasağın uygulandığı cadde ve sokaklarda suç oranının yaklaşık yüzde 60 civarında düştüğüne dikkat çekti. Öztürk "Yerleşik yurttaşın huzurunu kaçıracak davranışlara müsaade etmemiz mümkün değil. Ben sokakta yürürken karşıdan elinde içki şişeleri ile iki üç kişi gelse rahatsız oluyor insan, ben mesela rahatsız olurum. Kent güvenliği bakımından idari karar aldık yurttaşlarımız da bundan memnun." dedi.
<< Önceki Haber CHP'li Başkan içki yasağını savundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER