CHP'li Gök'ten SGK ile ilgili Davutoğlu'nu terletecek sorular

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP'li Gök'ten SGK ile ilgili Davutoğlu'nu terletecek sorular

CHP Grup Başkanvekili Levent GökBazı kurum ve kuruluşların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarına karşılık SGK’nın bu kuruluşlardan gayr-i menkul alıp almadığını TBMM gündemine taşıdı.
 
Gök’ün Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu yazılı soru önergesi şöyle:
 
1-Bazı kurum ve kuruluşların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarına karşılık SGK’nın bu kuruluşlardan gayr-i menkul aldığı doğru mudur? Doğru ise, bu çerçevede satış yoluyla SGK’ya intikal eden gayr-i menkul sayısı nedir?

2-Söze konu gayr-i menkuller hangi kurum veya kuruluşların prim borçlarına karşılık alınmıştır? 

3-Prim borçlarına karşılık alınan gayr-i menkullerin kaç tanesi AKP’li belediyelere aittir? Hangi dönem borçlarına karşılık alınmıştır?  

4-Söz konusu gayr-i menkullerin bugünkü değeri ile alınış tarihindeki değerleri ne kadardır? SGK bu suretle bir zarara uğratılmış mıdır?  

5-Prim borçlarına karşılık alınan bu gayr-i menkuller arasında satışı mümkün olmayan gayr-i menkuller bulunmakta mıdır? Borç batağında olan AKP’li belediyelerin borçlarının kâğıt üzerinde sıfırlanmış olduğu iddiaları doğru mudur? Konu araştırılarak bir açıklama yapılacak mıdır?

6-Satış işlemine tabi olmuş gayr-i menkullerin gerçek değerinin çok üzerinde gösterilmiş olduğu iddiası doğru mudur? Bu suretle SGK’nın uğratıldığı zarar ne kadardır?  

7-Kocaeli ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyelerinin yüksek miktarlardaki prim borçlarının, satışı mümkün olmayan gayr-i menkuller alınmak suretiyle “sıfırlanacağı iddiasının gerçeklik payı nedir? İddialar doğru değilse yalanlanması için bir açıklama yapılmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?   

<< Önceki Haber CHP'li Gök'ten SGK ile ilgili Davutoğlu'nu terletecek sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER